A főpolgármester csatlakozott a köztársasági elnök környezetvédelmi felhívásához. Ha rajtuk múlik, Magyarország lesz a tízmillió Bolygó Kapitányának országa.

Advertisement

Áderék is csatlakoztak Al Gore volt amerikai alelnök klímavédelmi kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzenek az év végi párizsi klímacsúcs előtt. Tarlós István a hétfő délelőtti egyeztetés után elmondta, hogy természetesen erőteljesen támogatja az ügyet, és fél, ha a konferencia nem tud hatékony lépéseket tenni, akkor nem tudni, hogy mi történik a jövőben.

Advertisement

A főpolgármester megkért mindenkit, hogy csatlakozzon az ügyhöz – szerinte az államfő kezdeményezéséhez a Fővárosi Közgyűlés egésze csatlakozik majd. Azt is elmondta, hogy a 24. órában van az emberiség, és nem használja, hanem kihasználja a természetet. Az MTI-közlemény olvasása közben ezen a ponton megszólalt a fejemben a We are the World.

Áder János amúgy még május 5-én, egy sajtótájékoztatón közölte, hogy március 25-én beszélt Al Gore-ral, és felajánlotta Magyarország és az ő személyes támogatását is a kampányhoz, amit az amerikai politikus örömmel fogadott, és közölte, Magyarország az első ország, amely csatlakozik a világméretű összefogáshoz.

Advertisement

Év elején arról írtak, hogy Áder János az ENSZ-főtitkári pozícióra hajt, azért lett zöldaktivista, de ezt később cáfolta az államfői hivatalban működő klímaigazgatóság vezetője. Én azóta sem tudom, hogy mit higgyek.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Share This Story

Get our newsletter