Mert egy ilyen piszlicsáré ügy is egy nagyobb, helyi politikai játszma része lehet, ahogy az sejthető is volt.

Nem véletlenül írtam, hogy “valakinek szúrhatja a szemét” Takács Richárd, ha már a Spíler infó is felkapta az ügyet, most meg egy kaposvári, ellenzéki blog azzal jelentkezett, hogy tudja, mi áll a Könnyítésgate mögött.

Eszerint pont tegnap hallgatott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda két embert is, akinek köze volt a kaposvári focicsapat, a Rákóczi tavalyi eladásához: az ügy egy jobbikos országgyűlési képviselő feljelentése nyomán indult, és eszerint a Rákóczi Kft. 25 százalékos üzletrészét tulajdonló ügyvédet, Takács Norbertet kényszerítéssel vették rá, hogy eladja a részét a többségi tulajdonos sportegyesületnek.

Advertisement

Takács Norbert a sétálóutcán parkoló Takács Richárd apja, a Rákóczi többségi tulajdonosa pedig tavaly év végén az a Sólyom Sándor lett, akiről már írtunk mi is januárban, amikor is letöltendő szabadságvesztésre ítélték pénzmosás miatt. A Kapos-T szerint most a városvezetést kellemetlenül érintő feljelentés miatt bosszúhadjárat része, hogy betámadták Takács Richárdot, akit szerinte az alpolgármester közvetlen utasítására vegzáltak a közterület-felügyelők.

Hát, itt tartunk most, remélhetőleg mindenki élvezi a betekintést a helyi politizálásba.