Lepedők mögött csempészik a letartóztatott FIFA-tisztviselőket az autóba. Blatter egyelőre nyugodt, a szóvivő szerint az események nem érintik az orosz és a katari vébéket, de azért ő sem teljesen biztos ebben. Hát hol van az ilyen izgalmakhoz képest a BL, de tényleg?

A FIFA jelenleg is zajló sajtótájékoztatóján a szövetség szóvivője, Walter de Gregorio már arról beszél, hogy a 14 letartóztatás a FIFA megreformálásának a része, és hogy valójában jó a FIFÁ-nak, hiszen megtisztul a szervezet. Ami Sepp Blattert illeti, ő a szóvivő szerint nem érintett, és bár kicsit stresszesebb nap neki a szokásosnál, Blatter nyugodt, de nem is táncol örömében.

Közben az amerikai hatóságok nyilvánosságra hozták a letartóztatott FIFA-tisztviselők névsorát: ők kilencen vannak, rajtuk kívül még öt egyéb érintettet tartóztattak le. Köztük van Jack Warner egykori és Jeffrey Webb jelenlegi FIFA-alelnök, továbbá magas rangú dél- és közép-amerikai tisztségviselők.

Amikor de Gregoriót arról kérdezték, mi lesz az orosz és a katari vébékkel, annyit mondott, hogy ez nem változott. Később aztán kicsit visszakozott: “Ma kijelenthetjük, hogy az orosz és a katari vébéket meg fogják rendezni. Hogy holnap mi lesz a helyzet, arról nem tudok nyilatkozni.” Közben arról is hallani, hogy Blatter szeretné eltolni a pénteki elnökválasztást, ami nem csoda, hiszen több hívét is lecsukták.

Advertisement

Mivel a nyomozás kiterjed a két focivébé odaítélésekor elkövetett bűncselekményekre is, azért ne vegyünk mérget rá, hogy nem fog változni a helyzet. Mindenesetre ma még rengeteg minden történhet, rég volt ilyen eseménydús nap a nemzetközi fociéletben, szerintem bármelyik Bajnokok Ligája-meccset lepipálják a mai nap izgalmai.

(via Guardian percről-percre)