Ez az a hirhedt szervezet, amelyik minőségi termékek piacra juttatójaként 32 ezer bruttóból akart logót csináltatni magának.

Keresnyei János, a Kreatív Ipari Klaszter vezetője kérte, hogy napolják el a Céh alakuló ülését, tekintettel a botrányra - írja a pecsma.hu. Keresnyei volt az , aki egy régi államszocialista nagyvállalat mindenható portásának tempójában esett neki az internetezőknek, amikor viccelődni kezdtek a minőségi cég smucig logópályázatán.

Advertisement

A Céh mögül nagy tempóban hátrál ki mindenki. Korábban maga a porcelángyár állította, hogy bár ott a nevük az alapítók között, korábban nem hallottak a szervezetről. Most a Zsolnay család adott ki felháborodott közleményt, valamiért CSUPA NAGYBETŰVEL ÍRVA, aminek ez a záró bekezdése:

MINT UTOLSÓ CSEPP A POHÁRBAN, AZ ALAKULÓ „ZSOLNAY CÉH" NÉVHASZNÁLATA (KÜLÖNÖS TEKINTETTEL AZ ÁLTALA FORGALMAZOTT TERMÉKEK KÖRÉRE) ANNYIRA SÉRTI A CSALÁDOT, HOGY AZ ELLEN MINDEN LEHETSÉGES MÓDON FEL FOGUNK LÉPNI. AZ, HOGY ABBAN MILYEN MESSZIRE KÉNYSZERÜLÜNK ELMENNI, ATTÓL FÜGG, HOGY AZ ILLETÉKESEK – AKIKTŐL MÁR KORÁBBAN KÉRTEM, VÁLASSZANAK MÁS NEVET – MIKOR JUTNAK JOBB BELÁTÁSRA.

Ez az egész céhesdi így kívülről eleve Zsolnay néven való élősködésnek tűnik. Ez egy olyan szervezet ugyanis, aminek a legkülönbözőbb kézművesek a tagjai a díszkovácstól a csokoládékészítőig, vagyis tök mással foglalkoznak, mint a névadó gyár, a Zsolnayhoz annyi közük van, hogy szeretnének ugyanannyira híresek lenni, adott esetben egy patinás márkenévvel takarózva.