Mire k√∂lt√∂tt√©l ma? Pap√≠rforma szerint egy k√°v√©ra vagy kaka√≥ra, kiflire √©s kef√≠rre. √Čs Kumin Ferenc helyettes √°llamtitk√°r marha k√≠nos mikroblogj√°nak rekl√°moz√°s√°ra. Amit, ha szerencs√©d van, csak ebbŇĎl a posztb√≥l fogsz megismerni.

Kumin 'A Blog About Hungary" alc√≠mŇĪ, angol nyelvŇĪ mikroblogja egy, a nagyobb angolsz√°sz nyomtatott lapokban k√∂zkedvelt sajt√≥mŇĪfajt √ľltet √°t korszerŇĪ k√∂zegbe. Az angolsz√°sz sajt√≥ t√∂bb√©-kev√©sb√© j√≥l dolgozik, amin, amikor √©ppen r√≥luk √≠rnak cikket, a fejlett sajt√≥- √©s egy√©b kult√ļr√°val nem rendelkezŇĎ sutty√≥orsz√°gok diplomat√°i meg szoktak s√©rtŇĎdni. A sutty√≥k ilyenkor felh√°borodott olvas√≥i levelet √≠rnak, amivel sokkal nevets√©gesebb√© teszik magukat, mintha ki sem nyitott√°k volna a sz√°jukat. Ezeket a leveleket a szerkesztŇĎk egy olvas√≥ilev√©l-rovatba rendezik, hogy a brit √©s amerikai olvas√≥k minŇĎs√©gi sz√≥rakoz√°sban r√©szes√ľljenek.

Kumin a jelek szerint j√≥ban akar lenni az angolsz√°sz sajt√≥val, ez√©rt munk√°t takar√≠t meg nekik √©s saj√°t maga szerkeszt egy mikroblogot, amiben csak ilyen "mi is vagyunk olyan h√ľly√©k, mint Uganda, Myanmar, Kirigziszt√°n vagy Brunei" t√≠pus√ļ √≠r√°sok sorakoznak.

Ha a n√©gy fal k√∂z√∂tt csin√°ln√°, persze nem lenne ezzel semmi baj. De, amint a fenti screenshoton is l√°that√≥, mindezt a Google rendszer√©ben rekl√°mozz√°k is. Azon t√ļl, hogy a k√≠nosan kisszerŇĪ tartalom √≠gy t√∂bb emberhez jut el, ezt mi fizetj√ľk Kuminnak, ami csak akkor lenne igazs√°gos, ha ŇĎk meg a mi √©rtelmetlen mikroblogjainkat szponzor√°ln√°k. √Čn ezennel be is aj√°nlom korm√°nyzati t√°mogat√°sra a Cs√≥nakb√≥l szar√°s √©s hugyoz√°s! c√≠mŇĪ startupomat. Ha megj√∂ttek az elsŇĎ korm√°nyzati p√©nzek, jelentkezem!