This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Volkswagen szponzorálja a fideszes eredeti tőkefelhalmozókat?

Olyan ez, mint a bukásig Audival járó győri focistáknál?

Amikor Habony Árpád és Andy Vajna vasárnap a Belvárosban belefutottak egy rakás fotóriporterbe, majd a záróvonalat átlépve elhúztak, volt valami nagyon ismerős a jelenetben. Hamar rájöttem, hogy mi az.

Advertisement

Akadt ugyanis egy közös elem ebben és abban a sztoriban, amikor néhány barátommal Wang mester zuglói éttermében vacsoráztunk, egy teremnyire a Rogán házaspártól és a barátaiktól. Nagy volt a vidámság, főleg akkor, amikor már a hely előtt vártuk a taxikat, és megjelentek Rogánék, és – miközben az egyik vendégük telefonnal minket, szemtelen hangoskodókat fényképezett – beszálltak egy sofőr által vezetett Orbán-furgonba, és elhajtottak.

A közös elem, hogy mind a két eredeti tőkefelhalmozó csapat Orbán-furgont használt magáncélra, határozottan nem munkaidőben. Amiből vagy az következik, hogy:

  • a kormányzat olyan, mint egy nagy, ingyenes autókölcsönző a haveroknak, amit már haverok pénzéből tartanak fenn
  • vagy a lila nyakkendő mellett minden belső körös orbánista megvásárolja a Főnök kedvenc buszát is, hogy mutassa az azonosulást
Advertisement

Az a jó, hogy itt csak nyertesek vannak, mert mindkét megoldás álomszerű.

Share This Story

Get our newsletter