√öjabb legitim ok az ad√≥eltitkol√°sra az az Origo √°ltal robbantott h√≠r, hogy a korm√°ny a Vodafone megv√©tel√©re k√©sz√ľl. A h√≠r elsŇĎ hall√°sra eg√©szen sokkol√≥, hiszen, ha nekem is van belesz√≥l√°som, akkor m√°r ink√°bb egy horg√°szors√≥gy√°rat vehett√ľnk volna, mondjuk a Shiman√≥t, √©s akkor minden magyar embernek 35 sz√°zal√©kkal olcs√≥bb lenne a perget√©s. Ha m√°r fideszes √°llamszocializmus, legal√°bb legyen √©lvezetes!

Ez a szŇĪk h√≥napja megjelent hwsw.hu-s elemz√©s m√°r megpend√≠tette, hogy a negyedik mobilc√©g megalap√≠t√°s√°nak kudarca ut√°n az √°llam oldal√°r√≥l logikus lenne felv√°s√°rolni a Vodafone-t, amit az anyac√©gnek pedig √©rdeke is lehetne eladni. P√©ld√°ul az√©rt, mert most j√°rnak le az 1999 √≥ta megl√©vŇĎ GSM-koncesszi√≥i, √©s a meg√ļj√≠t√°s√©rt j√≥ sokat k√©ne fizetni√ľk. A cikk szerint egy z√∂ldmezŇĎsen megalap√≠tott √°llami mobilc√©ghez k√©pest a Vodafone az√©rt is alternat√≠va, mert stabil √ľgyf√©lk√∂re van, vagyis toborz√°sra nem kell annyit k√∂lteni. De ettŇĎl m√©g az is t√©ny marad, hogy a c√©g az elm√ļlt k√©t √©vben 19 milli√°rd forint k√∂r√ľli vesztes√©get halmozott fel.¬†

A felv√°s√°rl√°s c√©lja, egy √ļjabb p√°rt- √©s oligarchafinansz√≠roz√≥ csap megnyit√°sa mellett az lenne, hogy az √°llam a fideszesek szerint √≠gy le tudn√° t√∂rni az √°rakat a piacon. A feladattal, m√°rmint az √°rak let√∂r√©s√©vel Orb√°n Viktor √°ll√≠t√≥lag Simicsk√≥ Istv√°nt fogja megb√≠zni, akinek ez egyetlen wing tsun kung fu-r√ļg√°ssal siker√ľlhet.

http://www.hwsw.hu/hirek/49712/mp…