This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A világ legszánalmasabb védekezésével állt elő az ország szégyene, az MTVA

Előbb leterroristázták és leorvlövészezték a kijevi tüntetőket, majd közleményben magyarázták el, hogy ha egy külföldi hírforrás mond valamit akkor azt ők, ahogy van, kötelesek betenni a magyar hírekbe. Az egyetlen megoldás a magyar közmédia azonnali megszüntetése.

Advertisement

Ekkora cinizmust és ilyen mély ostobaságot én még frankón nem tapasztaltam, mióta újságíró vagyok. A sztori azzal kezdődött, hogy a Kossuth Rádió híreiben tegnap olyan hangon számoltak be az ukrajnai eseményekről, mintha Moszkvában lennénk, de nem is most, hanem a hidegháború alatt. Olyanokat mondtak, hogy

orvlövészek lövik a rendvédelmi erők tagjait az egyik szálloda tetejéről (…) a rendvédelmi szervek megkezdték a terroristák felktatását és ártalmatlanná tételét

Advertisement

De ezer szónál többet ér egy Youtube-videó, amúgy sincs egy perc sem, ha még nem hallottad, kezdd ennek a meghallgatásával:

Ez a totális hazugsággal és dezinformációval ízesített, 50-es évek-hangulatú idiotizmus természetesen dühödt netes reakciókat szült. Talán ezek miatt, talán mert még Bajnai Gordon is kiposztolta a dolgot a Tumblrjére, az MTVA most közleményben reagált. Nem hosszú, érdemes elolvasni, mert tanulságos lenyomata annak, hogy ha egy csapat ember túl sok időt tölt el mások ánuszában, akkor mennyire butává válik:

A közmédia folyamatosan beszámol az ukrán válság eseményeiről. A hírek szerkesztésénél forrásként használjuk mind az ottani ellenzéki véleményeket, mind a kormánypárti megszólalásokat, valamint a helyszínen dolgozó saját tudósítóink és a világ nagy hírügynökségeinek beszámolóit. A Kossuth Rádió csütörtöki 14.00-ás híreiben is több különböző forrásból szerkesztett hír hangzott el, köztük az orosz Russia Today televízióban és egy orosz napilap internetes változatában megjelent információk. A rádió hírműsoraiban ugyanakkor folyamatosan elmondunk más véleményeket is. A hírszerkesztőség nem fogalmazhat meg kritikát a különféle forrásokból beérkező beszámolókról. A Kossuth Rádiót több támadás érte a csütörtökön, egy alkalommal elhangzott híre miatt. A kritikát megfogalmazók figyelmébe ajánljuk, hogy kiragadtak egy darab hírt az egész napos hírfolyamból, miközben számos, más álláspontot tükröző forrás hírei is adásba kerültek, de ezekről hallgatnak.

Kiadó: Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtóiroda

Advertisement

Ízlelgessük és ismételjük el:

A Kossuth Rádió csütörtöki 14.00-ás híreiben is több különböző forrásból szerkesztett hír hangzott el, köztük az orosz Russia Today televízióban és egy orosz napilap internetes változatában megjelent információk. A rádió hírműsoraiban ugyanakkor folyamatosan elmondunk más véleményeket is. A hírszerkesztőség nem fogalmazhat meg kritikát a különféle forrásokból beérkező beszámolókról.

Advertisement

Tehát az MTVA azt mondja, hogy ők több forrásból szerzik be a híreiket - ami gyönyörű teljesítmény - és a híreiket azzal a módszerrel szerkesztik, hogy ha egy hírforrás mond valamit, akkor azt forráskritika nélkül, ahogy van, átveszik. Ha ez igaz, ennek normál esetben az lehetne az egyetlen következménye, hogy az össze károkozó balfácánt azonnal kirúgják az MTVA-tól. Eleve pompás gondolat a kijevi eseményeket orosz forrás alapján tudósítani, de emellett azt állítani, hogy az a hírszerkesztés normális menete, hogy kritikátlanul átveszünk híreket ettől-attól, az hátborzongató. Ezek szerint az állami manipulált álhíreket olyanok gyártják nekünk közpénzből, akiknek már elméletben sincs fogalmuk arról, mit jelent hírt szerkeszteni. Legalább tudnák, hogy mihez képest hazudnak. Ez is király rész a védekezésben:

A Kossuth Rádiót több támadás érte a csütörtökön, egy alkalommal elhangzott híre miatt. A kritikát megfogalmazók figyelmébe ajánljuk, hogy kiragadtak egy darab hírt az egész napos hírfolyamból, miközben számos, más álláspontot tükröző forrás hírei is adásba kerültek, de ezekről hallgatnak.

Advertisement

Izgatottan várom a pedofilok, az emberevők és a robbantómotoros járművekkel szexelők álláspontját tükröző híreket, amiket a fentiek szerint nemhogy le lehet adni a magyar kormánymédiában, de egyenesen ez lenne a kívánatos. Egy darab hírblokk igazságtartalmát ugyanis az MTVA-tézisek értelmében nincs is értelme vizsgálni.

Share This Story

Get our newsletter