A világ legegyszerűbb egérfogója. És meg sem öli az állatot!

Emlékszem, az éjszaki buszra vártunk a 32-esek terén, mikor olvastam a szörnyű hírt: Fülöp Peti egérgyilkos lett! Már akkor mondtam a barátnőmnek, hogy bizony-bizony, ha tudta volna szegény, hány egyszerű házi egér fogó módszer van, nem jár így. Pedig akkor még nem is ismertem a legtutibb megoldást!

Advertisement

Az én fejemben két változat élt mostanáig. Az egyik: libikókát kell építeni egy léc és egy lavór segítségével. Ha csali kedvéért végig mászik az egér a lécen (1) és a súlya miatt belebillen a léccel együtt a lavórba (2). Ennek van killerverziója is (ha mondjuk hétvégi házban garázdálkodik a beste és nem akarjuk, hogy több napi szenvedés után múljon ki): egyszerűen vízzel kell feltölteni a lavórt.

A másik, hogy kitámasztunk egy virágcserepet (cserép legyen, ne könnyű műanyag vacak) egy fél dióval, aminek befele néz a bontott fele. Az egér csak úgy fér hozzá, ha bemászik a cserép alá (1), kilöki a diót (2), ráesik a cserép (3).

Advertisement

Kezdő csapdázók kedvéért mondom, hogy valamit tegyünk alá, tálcát vagy ilyesmit, mert különben nagyon nehéz felszedni a földről egy cseréppel leborított egeret!

Persze ennek hátulütője, hogy hosszú léce, lavórja vagy épp üres virágcserepe nem midnenkinek van. Na de itt a tuti megoldás, amit a Lifhacker posztolt ki ma (illetve már korábban is, de most egy remek videót is csinált belőle). Ehhez csak egy szemeteskosár vagy felmosóvödör kell, meg egy papírguriga.

Advertisement

Tudtok más módszert is?

Share This Story