Mostant√≥l h√©tv√©g√©nk√©nt "olvasm√°ny" c√≠mk√©vel ell√°tva hosszabb, de ann√°l √©rdekesebb cikkeket fogunk aj√°nlani. Gasztron√≥mi√°val kezdj√ľk. A m√©ret√©hez k√©pes a n√©metorsz√°gi Baiersbronn a vil√°g gasztron√≥miai k√∂ld√∂ke: k√°b√© annyian laknak ott, mint Szigethalmon, vagyis 16 ezren, de h√°rom Michelin-csillagos √©tterme is van, r√°ad√°sul ezek k√∂z√ľl kettŇĎ is h√°romcsillagos. Pont ennyi top√©tterem van Londonban, √©s √©ppen fele ennyi Chicag√≥ban. Magyarorsz√°gnak √©s Lengyelorsz√°gnak egy√ľtt 48 milli√≥ lakosa van √©s h√°rom Michelin-csillagja.

A New York Times riportere bemutatja mind a h√°rom √©ttermet a s√©fekkel egy√ľtt. A cikk szerint a n√©met gaszton√≥mia felfut√°sa nagyr√©szt a remek k√©pz√©si rendszernek k√∂sz√∂nhetŇĎ, √≠gy egy szak√°csiskol√°ba is ben√©z.

K√≠s√©rŇĎnek meg j√∂jj√∂n egy kis rum. Ez a cikk nem hossz√ļ, de tematikusan ideillik. A Huffington Post kritikusa megk√≥stolja a vil√°g legdr√°g√°bb rumj√°t, az Angostura gy√°rtm√°ny√°t, amibŇĎl 25 ezer doll√°r egy √ľveg, √≠gy a teszt k√∂zben m√°sra sem tud gondolni, hogy legal√°bb 1000 doll√°r l√∂ty√∂g a pohar√°ban. A cikkbŇĎl kider√ľl, hogy a rumbuzik pont olyan h√ľlye nyelven besz√©lnek, mint a boros koll√©g√°k, tarolnak a f√°s jegyek.