Illustration for article titled A valasz.hu főszerkesztője nem fog pisálni

Dévényi István kiállt az újságírók drogtesztelése ellen. Szép az élet, most éppen egy hajóban evez a Cink és a Heti Válasz!

Advertisement

A kormánysajtó sem egységesen reagál Habony Gucci Árpád, Kocsis Máté és a kormány holdkóros drogtesztelős ötletére. A világ, hála istennek, nem egyszerű és sematikus, hiszen ugyanazon a napon, amikor a szintén fideszes és Simicska-közeli Hír Tv fiatal kápói a Facebookon lengették negatív drogtesztjüket, Dévényi így fejezte be a vonatkozó bejegyzését:

Illustration for article titled A valasz.hu főszerkesztője nem fog pisálni

Viszont épp ezen 89-es élmény miatt tudom máris, hogy 61 százalékos támogatás ide, várhatóan szigorú törvény oda, én nem fogok kényszerpisálni. És ezzel nem támogatom se a drogosokat, se a drogmaffiát, annál inkább mindazt, amiben 1989 márciusában még elég sokan hittünk.

Advertisement

A posztban ennél bővebben nem magyarázta a döntését – a kiindulópontja egyébként az volt, hogy egy felmérés szerint az emberek 61 százaléka támogatná a drogtesztek bevezetését a politikusok és az újságírók esetében –, de a 89-ezéssel, felteszem, arra gondolt, hogy egy szabad, demokratikus társadalomban elképzelhetetlen bármilyen társadalmi csoport abstart bűnözőként kezelése, megbélyegzése, privát szférájának durva megsértése, államilag szervezett megfélemlítése. Vicces ehhez képest, hogy az állami hadjáratban hány Hír Tv-s kolléga vesz részt, és mennyire derűsek ettől.

Share This Story

Get our newsletter