A k√°v√©m√°ni√°s, felgombolt ingŇĪ, vicces anakronizmusokban besz√©lŇĎ David Lynch √°prilis elej√©n a Beaune-i 5. Nemzetk√∂zi Thriller Filmfesztiv√°lon vett r√©szt, ahol a helyi Metr√≥nak eg√©szen izgalmas dolgot mes√©lt, majdnem pont azon a napon, amin 1990-ben bemutatt√°k a Twin Peaks elsŇĎ r√©sz√©t.

Amikor kider√ľlt, hogy Lynchnek egyelŇĎre m√©g nem szeretett bele egy film√∂tletbe se, az √ļjs√°g√≠r√≥ felvetette, hogy ak√°r visszat√©rhetne egy t√©v√©sorozattal. A rendezŇĎ pedig ezt v√°laszolta:

Gondolkodom rajta. Gondolkodom rajta. A t√©v√© lehetŇĎv√© teszi, hogy hosszabb idŇĎ alatt mes√©lj el egy t√∂rt√©netet, ezt a film nem engedi. Sz√°momra mindig is l√©tezni fog a k√©t form√°tum, ez olyan, mint n√©gyzetre vagy t√©glalapra festeni.

David Lynch a 2006-es Inland Empire √≥ta nem jelentkezett sem filmmel, sem t√©v√©sorozattal. ElŇĎzŇĎ j√°t√©kfilmje, a Mulholland Drive eredetileg t√©v√©sorozatnak indult, de a pilotepiz√≥dot nem v√°s√°rolta meg egy csatorna sem, ez√©rt eg√©szest√©s filmm√© bŇĎv√≠tette. A davidlynch.com oldalon k√©sz√≠tett sorozatszerŇĪ dolgokat, b√°r a Rabbits-et √©s a DumbLandet ink√°bb netes k√≠s√©rlet volt. L√°that√≥lag az Inland Empire k√∂rny√©k√©n teljesen a hatalm√°ba ker√≠tette a digit√°lis technol√≥gia, az√≥ta n√©gy r√∂vidfilmet is forgatott digit√°lis nyersanyagra.

Ha besz√©lsz franci√°ul, akkor itt el tudod olvasni az eredeti interj√ļt:

Advertisement

[Welcome To Twin Peaks]

Fotó: AP