A TV2 bocsánatot kért az Éden Hotel-erőszak miatt

Illustration for article titled A TV2 bocsánatot kért az Éden Hotel-erőszak miatt

Szánják-bánják, de 2 írásbeli megrovással, 1 kirúgás nélkül lezárták az ügyet. Tavaly december 28-án vették fel a jelenetet, azóta rengeteg kézen átment, senkinek sem bántotta a szemét.

Advertisement

Közleményben magyarázta el a TV2, hogyan forgatták, vágták meg, állították össze, majd engedték adásba a botrányt kavart éjszakai jelenetet. Két felelőst találtak: a gyártó céget, a Paprika Latinót és saját magukat. A felvétel tavaly december 28-án készült, a felvett eseményekről a gyártó azonnal jelentést tett a helyszínen tartózkodó TV2-söknek, de azokat egyik fél sem tartotta “erkölcsileg aggályosnak”.

Magát az adást április 10. és 20. között vágták össze és 20-án adták át a TV2-nek.

Advertisement

A képernyőre kerülő adások technikai-tartalmi ellenőrzése, valamint átvétele már a csatorna kreatív osztályának hatásköre és felelőssége. A vizsgálat megállapította, hogy a terület munkatársai jelen esetben szintén nem megfelelő körültekintéssel jártak el, amikor adásba szerkesztették és képernyőre engedték a kérdéses jelenetet tartalmazó epizódot.

A terület vezetőjét és a tartalom átvételéért felelős szerkesztőjét a TV2 vezetősége írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

Advertisement

És hogy min változtatnak? A gyártás, az átvétel és az adásba kerülés még szigorúbban ellenőrzött folyamatokon esik át mostantól, így biztosítva, hogy hasonlóan kifogásolható tartalom ne kerülhessen a jövőben képernyőre. Emellett az érintett érdekvédelmi és emberi jogi szervezetek bevonásával támogatásáról biztosítja a nők elleni erőszakkal kapcsolatos társadalmi párbeszéd kiszélesítését, melynek aktuális műsoraiban teret fog adni. A csatorna szerkesztésében dolgozó valamennyi munkatárs ezen túlmenően további szakmai és etikai továbbképzést is kap, mely magában foglalja napjaink fontos társadalmi kérdéseit, kiemelten a nők elleni erőszakkal kapcsolatos normák és elvárások ismeretét.

Ezenfelül:

A TV2 kijelenti, hogy kész műsorpolitikájának felülbírálására, és mérlegeli, hogy a jövőben indít-e hasonló jellegű valóság show-t.

Advertisement

Az jó, hogy a csatorna gyorsan lépett és nem mismásolt, az viszont furcsa, hogy egy képernyőre került nemi erőszak egy ember állásába sem került. Nem mintha mások kirúgását szeretném látni, de mégiscsak ez volt a magyar kereskedelmi televíziózás egyik legnagyobb szégyene.

Share This Story

Get our newsletter