Dühöngenek a Tumblr mikroblogszolgáltató kirúgott saját bloggerei, hogy közvetlenül a váratlan elküldésük után David Karp cégvezető az új, csillogó Los Angeles-i ingatlanjukról posztolt ki képeket.

Remek sztori volt már az is önmagában, hogy David Karp április 9-én rövid posztot írt arról, hogy mennyire végtelenül elégedett a Storyboard nevű, profi újságírókkal dolgozó saját blogjuk teljesítményével, a remek sztorikkal, az újságíróidíj-jelölésekkel, majd, két mondattal azután, hogy azt írta, "nem is lehetnénk boldogabbak a csapat erőfeszítéseivel", egy füst alatt bejelentett, hogy ja és mindannyian ki vannak rúgva. A kis közlemény eleje és vége között akkora a kontraszt, hogy sokat valami igen erős viccre gyanakodtak, de ez nem volt az.

A háromfős szerkesztőség most még jobban kiborult, hogy megjelentek a fotók a vigyorgó Karppal az új L.A.-i irodában. A Wallewag posztjában arról írnak, hogy a Storyboard stábjának kirúgása nem pénzkérdés volt, hiszen Karp nemrég egy céges szusivacsorára elköltötte egy céges egység költségvetésének felét. Inkább arról lehet szó, hogy a Tumblr bizonyítania akarja a pénzügyi befektetőinek, hogy érzékeny a költségekre, és kirúgásokra is hajlandó, ha szükséges.

Advertisement

Az persze eleve nem volt világos, hogy mi szükség volt a Storyboardra, vagyis egy százezer egyedik olyan Tumblr-blogra, ami más Tumblr-blogok legjobb tartalmait szedegeti össze, de ha már megcsinálták, és jól is működött, nagy meglepetést okozott a hirtelen megszüntetése.

Belső források szerint Karp a legutóbbi időkig egyáltalán nem is gondolkozott azon, hogy miként csináljanak pénzt az egyébként szuper sikeres termékből.