Az It's Showtime Siberia! a Csárdáskirálynő első világháborús szibériai fogolytábori színpadra állításának történetét kelti életre.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásának megszerzése után most már hivatalosan pályázhat az osztrák és német filmalapoknál is a magyar alkotókkal, nemzetközi színészekkel készülő koprodukciós film, mely a magyar alaptól 500 millió forintos támogatást kap, de van benne magántőke is.

Advertisement

Kalmár Péter vezető producer az angol nyelven készülő filmet már kezdettől fogva nemzetközi porondon szeretné megmérettetni, hiszen szerinte "a Csárdáskirálynő töretlen népszerűsége német nyelvterületen és Oroszországban is nosztalgiát ébreszt, míg a valós eseményeken alapuló fordulatos történet a világnak bármely részén képes az érzelmekre hatni."

A Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjének első világháborús fogolytáborokban történt színpadra állításáról szóló igaz történet filmes verzióját Robert Dornhelm rendezi, a forgatókönyvet Tasnádi István írta, a film operatőre pedig Vecsernyés János lesz.

Főszereplői a Twilight sorozatból is ismert brit Jamie Campbell-Bower és a Tudorok című filmsorozatban Tudor Máriát játszó ír Sarah Bolger lesznek (képünkön vele szelfiznek a rajongói), a mellékszereplők között pedig Gerard Depardieu-t is láthatjuk, aki egy orosz fogolytábor-parancsnokot alakít.

A film vezető producere, Kalmár Péter azt szeretné, hogy ez legyen az a Magyarországhoz és a magyarokhoz kötődő filmes produkció, amely ugyanúgy meghódítja majd a világot, mint száz éve az eredeti Csárdáskirálynő. Egy szerzőnk már egész biztosan tűkön ül!

Advertisement

FotĂł: Getty Images