This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A Tesco nyitva marad, a kormány a helyén van

Illustration for article titled A Tesco nyitva marad, a kormány a helyén van

Úgyhogy istennek hála, Rétvári Bence kereszténydemokrata államtitkárnak sem kell majd túrógondok miatt kiállnia a vallásából az eljövendő vasárnapokon. Konkrétan az történt, hogy Varga Mihály miniszter este a tévében bemondta: nem lesz újraszabályozás.

Advertisement

Pontosabban azt mondta, a kormányt meglepte, hogy a KDNP felmelegítette a vasárnapi hipermarket-zárvatartásos ötletet, hiszen:

Amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, ezt nem bölcs dolog korlátozni. A minisztérium álláspontja szerint Magyarország ma még nem olyan gazdag ország, ahol a legfontosabb probléma az, hogy vasárnap nyitva van-e valami vagy nincs. Ha a munkáltató meg tud állapodni a munkavállalóval, miért ne lehetne nyitva.

Advertisement

Hát így, mindenki megnyugodhat. Az idióta netadós ötlet elvetéséhez két tüntetés kellett – és az, hogy a másik nagyobb legyen, mint az egyik –, ehhez meg elég volt egy hét komoly berzenkedés az interneten. Ez ám a demokrácia és a nemzeti konzultáció!

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Share This Story

Get our newsletter