√ögyhogy istennek h√°la, R√©tv√°ri Bence kereszt√©nydemokrata √°llamtitk√°rnak sem kell majd t√ļr√≥gondok miatt ki√°llnia a vall√°s√°b√≥l az elj√∂vendŇĎ vas√°rnapokon. Konkr√©tan az t√∂rt√©nt, hogy Varga Mih√°ly miniszter este a t√©v√©ben bemondta: nem lesz √ļjraszab√°lyoz√°s.

Pontosabban azt mondta, a kormányt meglepte, hogy a KDNP felmelegítette a vasárnapi hipermarket-zárvatartásos ötletet, hiszen:

Amikor minden ötödik ember vasárnap intézi a vásárlást, ezt nem bölcs dolog korlátozni. A minisztérium álláspontja szerint Magyarország ma még nem olyan gazdag ország, ahol a legfontosabb probléma az, hogy vasárnap nyitva van-e valami vagy nincs. Ha a munkáltató meg tud állapodni a munkavállalóval, miért ne lehetne nyitva.

Advertisement

H√°t √≠gy, mindenki megnyugodhat. Az idi√≥ta netad√≥s √∂tlet elvet√©s√©hez k√©t t√ľntet√©s kellett ‚Äď √©s az, hogy a m√°sik nagyobb legyen, mint az egyik ‚Äď, ehhez meg el√©g volt egy h√©t komoly berzenked√©s az interneten. Ez √°m a demokr√°cia √©s a nemzeti konzult√°ci√≥!

Fotó: Máthé Zoltán/MTI