100 ezer forinttal cs√∂kkenhet a rezsi - olvastam ma, ami t√∂k j√≥, mert az √©n esetemben ez azt jelenti, hogy jelentŇĎsen √°tmegy a rezsim negat√≠vba. InnentŇĎl kezdve f√©l√°ll√°sban rezsics√∂kkent leszek, f√©l √°ll√°sra meg el√©g a blogol√°s.

Sajnos a H√≠rlap kiss√© t√ļlzott a c√≠m√©vel, ugyanis ez √©ves szintet jelent, √©n meg ugye - mint minden ember - havonta sz√°molom a rezsit, na de nem is ez a legk√ľl√∂n√∂sebb a ma bejelentett folytat√°sban.

A rezsics√∂kkent√©s az egyik legremekebb kommunik√°ci√≥s l√©p√©se volt a korm√°nynak, melynek jogoss√°g√°t egy parlamenti p√°rt sem merte megk√©rdŇĎjelezni, sŇĎt vitatkozni is legfeljebb csak azon vitatkoztak, hogy mennyivel kellene t√ļllicit√°lni a Fideszt.

Advertisement

Ak√°r egy sikerfilmn√©l, itt is teljesen term√©szetes, hogy j√∂tt a folytat√°s, √©s ak√°r egy sikerfilmn√©l, itt is teljesen term√©szetes, hogy egyre ink√°bb ellaposodott a sztori. Mert v√≠z, villany, g√°z ok√©. A szem√©td√≠j, k√©m√©nysepr√©s, miegym√°s m√°r kev√©sb√© √ľt, de rendben van, azt√°n j√∂nnek g√°zpalackok, a tŇĪzifa stb.

Marketingszempontb√≥l egyre kev√©sb√© szexi int√©zked√©sek, r√°ad√°sul egyre ink√°bb belecs√ļsznak abba a r√©tegbe, amelyik szoci√°lisan r√°szorul √©s amelyek szerencs√©s esetben eddig is kaptak t√°mogat√°st (pl. ingyenes tŇĪzif√°t). Ha nem, akkor meg iz√©, vel√ľk kellett volna kezdeni, nem a villalak√≥kkal - csak hogy demag√≥gabbat mondjak a rezsics√∂kkent√©sn√©l is.

Na de egyszer a legkev√©sb√© szexi rezsit√©telek is elfogynak, akkor mit lehet csin√°lni? BŇĎv√≠tj√ľk a rezsi fogalm√°t! Cs√∂kkentj√ľk mondjuk a temetkez√©s √°r√°t (ahogy azt ma kicsit belengett√©k a sajt√≥t√°j√©koztat√≥n mint lehetŇĎs√©get). FŇĎleg, hogy az ellenz√©k ennek a t√°mogat√°si rendszer√©t - teljesen alaptalanul - √ļgyis kikezdte.

Advertisement

Akinek már halt meg hozzátartozója, az tudja, hogy komoly érvágás egy temetés, ráadásul mindig a legrosszabbkor. Na de hogy ez rezsi lenne? Nagyon remélem, hogy senkinek nem hal meg havonta hozzátartozója, de évente sem.

Nehogy m√°r a 10. rezsics√∂kkent√©si t√©tel ennyi sikeres √∂tlet ut√°n a temetkez√©s legyen. Van jobb √∂tletetek? Ments√ľk m√°r meg ezt a klassz sorozatot a tot√°lis ellaposod√°st√≥l!

Advertisement

/Fotó: Burns Library, Boston College on Flickr/