A Terrorelh√°r√≠t√°si K√∂zpont az utols√≥ pillanatban letiltotta az Angela Merkel budapesti l√°togat√°s√°hoz idŇĎz√≠tett t√ľntet√©st. A szervezŇĎk putyini gyakorlatr√≥l besz√©lnek.

A MostMi t√°rsadalmi kezdem√©nyez√©s pont egy h√≥napja, a janu√°r 2-i t√ľntet√©sen jelentette be, hogy Merkel l√°togat√°sa napj√°n a Pollack Mih√°ly t√©rre szervez √ļjabb demonstr√°ci√≥t.

A t√ľntet√©st a rendŇĎrs√©gen bejelentett√©k, a r√©szleteket a TEK k√©pviselŇĎj√©vel is egyeztett√©k, √©s ut√≥bbinak sem volt kifog√°sa. Erre ma reggel a rendŇĎrs√©g jelezte a szervezŇĎknek, hogy a TEK az eg√©sz teret lez√°rta, ez√©rt a t√ľntet√©st sem lehet megtartani.

"Putyini hozz√°√°ll√°st t√ľkr√∂z, demokr√°ciaellenes gyakorlat, hogy az elŇĎzetes egyeztet√©s sor√°n j√≥v√°hagyott t√ľntet√©si helysz√≠nt a TEK a t√ľntet√©s reggel√©n kih√ļzza a szervezŇĎk √©s a demonstr√°l√≥k l√°ba al√≥l ‚Äď ez a t√ľntet√©s ellehetetlen√≠t√©s√©t jelenti" ‚Äď √≠rt√°k mai k√∂zlem√©ny√ľkben a t√ľntet√©s bejelentŇĎi, Tak√°cs Bori (elvileg ŇĎ van a fenti k√©pen) √©s Tak√°cs Fl√≥ra.

A szervezŇĎk minden jogorvoslati lehetŇĎs√©ggel √©lni akarnak, √©s a tilt√°s ellen√©re is meg akarj√°k tartani a t√ľntet√©st, az √ļj helysz√≠nrŇĎl k√©sŇĎbb d√∂ntenek, de az biztos, hogy az idŇĎpont d√©lut√°n f√©l 4.

Advertisement

Fotó: Nagy Attila/Cink