A TEK letiltotta, a MostMi mégis megtartaná a mai tüntetést

Illustration for article titled A TEK letiltotta, a MostMi mégis megtartaná a mai tüntetést

A Terrorelhárítási Központ az utolsó pillanatban letiltotta az Angela Merkel budapesti látogatásához időzített tüntetést. A szervezők putyini gyakorlatról beszélnek.

Advertisement

A MostMi társadalmi kezdeményezés pont egy hónapja, a január 2-i tüntetésen jelentette be, hogy Merkel látogatása napján a Pollack Mihály térre szervez újabb demonstrációt.

A tüntetést a rendőrségen bejelentették, a részleteket a TEK képviselőjével is egyeztették, és utóbbinak sem volt kifogása. Erre ma reggel a rendőrség jelezte a szervezőknek, hogy a TEK az egész teret lezárta, ezért a tüntetést sem lehet megtartani.

Advertisement

"Putyini hozzáállást tükröz, demokráciaellenes gyakorlat, hogy az előzetes egyeztetés során jóváhagyott tüntetési helyszínt a TEK a tüntetés reggelén kihúzza a szervezők és a demonstrálók lába alól – ez a tüntetés ellehetetlenítését jelenti" – írták mai közleményükben a tüntetés bejelentői, Takács Bori (elvileg ő van a fenti képen) és Takács Flóra.

A szervezők minden jogorvoslati lehetőséggel élni akarnak, és a tiltás ellenére is meg akarják tartani a tüntetést, az új helyszínről később döntenek, de az biztos, hogy az időpont délután fél 4.

Advertisement

Fotó: Nagy Attila/Cink

Share This Story

Get our newsletter