This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A te pénzedből reklámozzák Kumin Ferenc béna tumblres blogját

Illustration for article titled A te pénzedből reklámozzák Kumin Ferenc béna tumblres blogját

Mire költöttél ma? Papírforma szerint egy kávéra vagy kakaóra, kiflire és kefírre. És Kumin Ferenc helyettes államtitkár marha kínos mikroblogjának reklámozására. Amit, ha szerencséd van, csak ebből a posztból fogsz megismerni.

Advertisement

Kumin 'A Blog About Hungary" alcímű, angol nyelvű mikroblogja egy, a nagyobb angolszász nyomtatott lapokban közkedvelt sajtóműfajt ültet át korszerű közegbe. Az angolszász sajtó többé-kevésbé jól dolgozik, amin, amikor éppen róluk írnak cikket, a fejlett sajtó- és egyéb kultúrával nem rendelkező suttyóországok diplomatái meg szoktak sértődni. A suttyók ilyenkor felháborodott olvasói levelet írnak, amivel sokkal nevetségesebbé teszik magukat, mintha ki sem nyitották volna a szájukat. Ezeket a leveleket a szerkesztők egy olvasóilevél-rovatba rendezik, hogy a brit és amerikai olvasók minőségi szórakozásban részesüljenek.

Kumin a jelek szerint jóban akar lenni az angolszász sajtóval, ezért munkát takarít meg nekik és saját maga szerkeszt egy mikroblogot, amiben csak ilyen "mi is vagyunk olyan hülyék, mint Uganda, Myanmar, Kirigzisztán vagy Brunei" típusú írások sorakoznak.

Advertisement

Ha a négy fal között csinálná, persze nem lenne ezzel semmi baj. De, amint a fenti screenshoton is látható, mindezt a Google rendszerében reklámozzák is. Azon túl, hogy a kínosan kisszerű tartalom így több emberhez jut el, ezt mi fizetjük Kuminnak, ami csak akkor lenne igazságos, ha ők meg a mi értelmetlen mikroblogjainkat szponzorálnák. Én ezennel be is ajánlom kormányzati támogatásra a Csónakból szarás és hugyozás! című startupomat. Ha megjöttek az első kormányzati pénzek, jelentkezem!

Share This Story

Get our newsletter