This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A tanárok betiltanának egy reklámot, én betiltanám a tanárokat

A Pedagógusok Szakszervezetének láthatóan nincs jobb dolga, mint hogy ártatlan reklámokat abuzáljon. Hoffman Rózsa nyert.

Advertisement

Szóval itt van fenn ez a reklám az OLX-től, tudjátok, ez volt az apród.hu, mielőtt kicseszett vele a tulajdonos, szóval ebben a reklámban egy tanár és egy diákja alkudozik az előbbi biciklijének vételára felett, a csekélyebb anyagi ellenszolgáltatásért cserébe a nebuló egy jeles osztályzatot szeretne, a reklám vége pedig az, hogy láthatólag végbement a tranzakció. Idáig ez teljesen oké, nem egy Müszi, de annyira nem vészes, hogy bárki kiakadjon rajta. Magyaroszág pedagógus-szakszervezetét kivéve.

A Kreatív részleteket is írt a szakszervezet közleményéből:

A Pedagógusok Szakszervezete tiltakozik az ellen, hogy az egyik, használtcikkeket eladásra és megvételre kínáló ingyenes hirdető portál saját népszerűsítése érdekében egy tanárt, személyén keresztül pedig egy egész szakmát aláz a sárga porig!

Advertisement

Még nem vagyok ideges.

A tévében látható reklámban a tisztes szegénység látszatába öltöztetett Baradlai tanár úr a használtcikk portálon fellelve végre egy, a pénztárcájának leginkább megfelelő közlekedési eszközt, egy biciklit, elindul, hogy megvegye azt. Találkozik is az eladóval, de annyira elmerül az áhított járgány látványában, hogy az utolsó pillanatban veszi észre, a portékát egyik tanítványa, Kerekes kínálja eladásra. Ám a tanár annyira szeretné a biciklit, hogy túlteszi magát ezen, kipróbálja, és meg akarja venni. Amikor a kamasz közli az árát, Baradlai tanár úr alkudozni kezd: „Nem lehetne egy ötössel kevesebb?" A srác a biztos anyagi körülmények között élők magabiztosságával vágja rá: „Itt egy ötössel kevesebb, ott egy ötössel több…

Advertisement

Már ideges vagyok. Tényleg senki nem volt abban a nyamvadt szakszervezetben, ami elvileg tanult és tanító emberek halmaza, hogy azt mondja, álljunk le, ha kiadunk egy ilyen közleményt, azzal hülyébbnek fogunk kinézni, mint amilyennek a reklám főszereplőjét látjuk? Hogy tényleg most így 2014-ben az a legfontosabb problémájuk a tanároknak, hogy egy apróhirdetésekkel foglalkozó honlap egyik szereplője egy tanár, aki alkudozik egy bringáért? Ezek szerint igen.

[Kreatív via hvg.hu]

Share This Story

Get our newsletter