Wentworth Miller meghívást kapott a Szentpétervári Filmfesztiválra, de az orosz melegellenes politika miatt nem fogadta el.

Miller levelet √≠rt a szervezŇĎknek √©s most megpr√≥b√°lom ezt a levelet a legjobban leford√≠tani:

Kedves Miss Averbakh:

K√∂sz√∂n√∂m a kedves megh√≠v√°st. Olyan emberk√©nt, aki kor√°bban t√∂bbsz√∂r is j√≥l √©rezte mag√°t Oroszorsz√°gban √©s aki orosz felmenŇĎkkel is dicsekedhet, boldogg√° tenne, ha igent mondhatn√©k.

De meleg férfiként vissza kell utasítanom.

Aggodalommal t√∂lte el az orosz korm√°ny jelenlegi magatart√°sa √©s viszonya a meleg f√©rfiakkal √©s nŇĎkkel. A helyzet semmif√©lek√©ppen sem elfogadhat √©s egy√°ltal√°n nem tudok tiszta lelkiismerettel r√©szt venni egy olyan √ľnneps√©gen, amit egy olyan orsz√°g tart, ami szisztematikusan megtagadja az √©let alapvetŇĎ jogait √©s a szabad szerelmet olyan emberektŇĎl, mint amilyen √©n is vagyok.

Tal√°n ha a k√∂r√ľlm√©nyek javulnak, megtehetem, hogy m√°shogy d√∂nt√∂k.

Addig is.

Wentworth Miller

Wentworth Millert legt√∂bben a Sz√∂k√©s fŇĎszereplŇĎjek√©nt ismerik, ŇĎ volt az agyontetov√°lt zseni, aki mag√°ra varratta egy b√∂rt√∂n minden apr√≥ r√©szlet√©t. Szerepelni ritk√°n szerepel, a legut√≥bbi munk√°ja a Stoker c√≠mŇĪ film forgat√≥k√∂nyve volt. Magyar c√≠me Vonz√°sok, szerepel benne Nicole Kidman is √©s az Oldboy k√©sz√≠tŇĎje, Chan-wook Park rendezte.

[BuzzFeed]