Illustration for article titled A iSzökés/i sztárja felvállalta melegségét

Wentworth Miller meghívást kapott a Szentpétervári Filmfesztiválra, de az orosz melegellenes politika miatt nem fogadta el.

Advertisement

Miller levelet írt a szervezőknek és most megpróbálom ezt a levelet a legjobban lefordítani:

Kedves Miss Averbakh:

Köszönöm a kedves meghívást. Olyan emberként, aki korábban többször is jól érezte magát Oroszországban és aki orosz felmenőkkel is dicsekedhet, boldoggá tenne, ha igent mondhatnék.

De meleg férfiként vissza kell utasítanom.

Aggodalommal tölte el az orosz kormány jelenlegi magatartása és viszonya a meleg férfiakkal és nőkkel. A helyzet semmiféleképpen sem elfogadhat és egyáltalán nem tudok tiszta lelkiismerettel részt venni egy olyan ünnepségen, amit egy olyan ország tart, ami szisztematikusan megtagadja az élet alapvető jogait és a szabad szerelmet olyan emberektől, mint amilyen én is vagyok.

Talán ha a körülmények javulnak, megtehetem, hogy máshogy döntök.

Addig is.

Wentworth Miller

Wentworth Millert legtöbben a Szökés főszereplőjeként ismerik, ő volt az agyontetovált zseni, aki magára varratta egy börtön minden apró részletét. Szerepelni ritkán szerepel, a legutóbbi munkája a Stoker című film forgatókönyve volt. Magyar címe Vonzások, szerepel benne Nicole Kidman is és az Oldboy készítője, Chan-wook Park rendezte.

Advertisement

[BuzzFeed]

Share This Story

Get our newsletter