Illustration for article titled A szkinhed az új pina, itt a Cink nagy szkinhedzene-playlistje

A villantás és a titkolt pornókarrier a múlté, aki ma be akar futni Magyarországon, az minimum egy kicsit azért volt szkinhed. A kopasz szubkultúrában a zene a legjobb, íme az Uj Péter, Szalai Navarro Balázs és Zubreczki Dávid segítségével összeállított toplistánk.

Advertisement

A magyar politikában a jelek szerint semmire sem viszi, akinek nem volt szkinhedmúltja. Amióta a parlament fideszes szavazatokkal megválasztott alelnöke is egy volt bőrfejű, a dolog szinte kötelező. Mivel a dolog várhatóan befolyásolja az állami ünnepek és parlamenti események zenei kinálatát is, az illetékesek között viszont sajnálatosan sok a nem-ex-szkinhed, a Cinknek kell segítenie.

Megkértem három oi-szakértő barátomat, Uj Péter Index-főszerkesztőt, Szalai Navarro Balázs indexes vezető címplapszerkesztő-skazenészt és Zubreczki Dávid ex-cinkes Urbanista-szerkesztőt, aki szintén híres skazenész, hogy küldjék el nekem pár kedvenc szkinhedszámuk linkjét. És persze hozzáraktam a saját kedvenceimet. A címek mellé odaírtam, hogy az adott számot ki ajánlotta, a szövegeket mind én írtam hozzájuk.

Advertisement

Előre mondom, hogy ez nem valami teljességre törekvó katalógus, csak egy szubjektív válogatás.

Jöjjön tehát a zenés lista, minden állami ünnepre és parlamenti eseményre!

The Business: Drinking And Driving (Szily)

Szegény magyar nácikat elnézve szinte hihetetlen, hogy a szkinhedzene vidám, karibi gyökerű, leginkább gyerekdalszerű aranyos dalolászás, csak itt jó részegek a gyerekek. A cuki vonal egyik legjobbja ez a vidám, konkrétan bajor sörsátor-hangulatú piahimnusz a részeg vezetésről. A parlamenti büfében végtelenítve lehetne játszani.

Advertisement

The Oppressed: Joe Hawkins (UP)

Ha vidáman kell menetelni, vagy részegen danolászni, és parlamenti eseményeken nem ritkán kell mindkettőt, nincs jobb, mint a walesi balos bőrfejűek focistadionba illő, jókedvű indulója.

Advertisement

Derkovbois: Papp Laci (Zubreczki D.)

Egyértelműen ez lesz Kövér László bevonulózenéje az ülésterembe.

Laurel Aitken: Skinhead (Navarro)

Totál lefáradtak a képviselők a szavazás ötödik órájában? Jöjjenek az őrülten lelazult karibi kopaszok!

Advertisement

The Specials: Skinhead Moonstomp (Szily)

Ha Sneider Tamás parlamenti alelnök afrikai küldöttséget fogad, főleg, ha az eseményen van tánc is, akkor nyilván ő fogja előtáncolni a moonstompot, és nyilván erre az örökzöld klasszikusra.

Advertisement

88-as csoport: Kubai nők (UP)

Ha Navracsics külügyminiszternek nem enne a karibi kapcsolatépítés, elég elővenni ezt a legendás maszturbálós slágert, és egyből mosolygósabb lesz a hangulat.

Advertisement

Dropkick Murphys: Skinhead On The MBTA (Szily)

Metró-, villamos- vagy sétahajóútvonalat kell átadni? Ezzel a témába vágó megaslágerrel az egész hajcihő sokkal lazábban fog menni!

Advertisement

Ballagó idő: Új hajnal fénye kél (Szily)

Ha van zenei cukiság, akkor ez az, leszámítva persze azt, hogy a bitliszes, sőt bubblegumos hagulatú danolászás közben vérfagyasztó nácoid szövegeket énekelnek. Nem baj, a külügyi bizottság vendégei úgysem értenek belőle egy szót sem.

Advertisement

The 4 Skins: Plastic Gangster (UP)

A Parlament a szociálisan érzékeny arcát akarja mutatni? Itt az ideális zene ehhez, a rózsadombi műhuligánok hatalmas ska-buli keretében kapják meg a magukét.

Advertisement

Fals!: Ó, özvegy Kovátsné (Zubreczki D.)

A törvényhozás valami fura indíttatásból a kisemberekhez akar szólni? Elő ezzel a skasszikussal, és a legalkeszebb házmesternő is érteni fogja, hogy merre hány óra.

Advertisement

Egészséges Fejbőr: Skinhead vaddisznó (Szily)

Ha igazán fel kell pörgetni a Parlament valamelyik vendégét, ne habozzunk elsütni a Nagyágyút!

Advertisement

Böiler: Rendőrökön bosszút állni (Szily)

Ez volt az első szkinhed szám, amit élőben hallottam. Tamás Gáspár Miklós fiával, Tamás Bence Gáspárral tántorogva álltunk a Sziget bokáig érő porában, amikor megszólalt a gitár, mindenki előrerohant, aztán őrülten ugrálni és rugdosódni kezdett, én pedig 10 másodpercen belül sírig tartó szerelembe estem Rieger Jánossal.

Advertisement

Böiler: Zugló Belongs To Me (Szily)

A létező legnagyobb szkinhedhimnusz magyar verziója arra az esetre, ha a kerületek lázadozni kezdenének a központi hatalom ellen.

Advertisement

Oi Polloi: Bash The Fash (Szily)

Harrach Péter felszólalásai után szükség lesz valami igazán pezsdítőre. Ez tökéletesen megteszi.

Advertisement

Cock Sparrer: Take 'em all (UP)

Kevés ennél himnuszabb szám létezik, ha nagy a széthúzás a Házban a Fiúk között, ez egyból összebékíti a rosszcsontokat.

Advertisement

Cock Sparrer: Englend Belongs To Me (Szily)

Ez maga a Szkinhedhimnusz, ezt dolgozta fel a Böiler is. Az esztétikai szempontokon felül praktikusan is sokat segíthet, ha a Törvényhozás láthatatlan karját éppen a nagy-britanniai magyar diaszpóra felé akarja kinyújtani.

Advertisement

Cunt Sparrer: Riot Squad (Szily)

Magyarországot veszélyforrásnak állítja be a Kommunista Nyugat? Vágjunk vissza a történelem legcukibb oi-feldolgozásával két szuperaranyos csaj elóadásában.

Advertisement

Cockney Rejects: I'm Forever Blowing Bubbles (Szily)

A brit szkinhedek persze óriási foicbuzik voltak mindig is, így ők írtak egy csomót a világ legjobb fociszámaiból. Könnyen figuráztak, mert akkor még fillérekbe kerültek a meccsjegyek és a foci rendes proli szórakozás volt. Ezt a számot Orbán Viktor felszólalásai előtt játszhatnák az ülésteremben.

Advertisement

Cock Sparrer: Trouble On The Terraces (Szily)

A Cockney Rejectshez hasonlóan a világ legjobb szkinhedzenekara is őrült nagy West Ham-es volt. De ami tökéletes, az a felcsúti lelátókon is működni fog.

Advertisement

Dropkick Murphys: Barroom Hero (Szily)

A Parlament angolszász irányultságú képviselői ezzel a meghaladhatatlan piálóindulóval jelezhetik különutasságukat, vagy egyszerűen azt, hogy szomjasak.

Advertisement

Ha tudsz sokkal jobb szkinhedszámokat, linkelt be őket alulra, és folytatódjon a buli ájulásig!

Share This Story

Get our newsletter