"Annyira szeretném, ha megtámadnának, azt akarom, hogy kövessék el ezt a nagy hibát, hogy elkezdenek valamit, aminek nem ismerik a végét."

Szerda reggel Basar el-Asszád 11 fiának Facebookján megjelent egy hossző angol nyelvű poszt, amiben alig várja, hogy az Egyesült Államok lerohanja az országát. De tényleg a fiú írta? Minden jel arra mutat, hogy igen.

Biztosan ugyan nem lehet megmondani, végülis valaki regisztrált magyarul viccből Habony Árpádként is egyszer, de a like-ok és a megadott információk alapján nagyon valószínű, hogy tényleg az elnök 11 éves fia volt a posztoló. A barátok között családtagok vannak, az iskola az, ahova tényleg el-Asszád gyerekei járnak, a fotója pedig egy hivatalos családi fotózásból került ki. A tényeknek kicsit ellentmond, hogy a 11 éves fiú munkáltatója az FC Barcelona, az egyeteme pedig Oxford, de a Gawker szerint ez simán betudható egy kisgyerek fantáziájának is.

A New York Times szerint ha kamu is a profil, akkor nagyon következetesen kitalált kamu, aminek sikerült a család tagjait is megtévesztenie.

A teljes poszt angolul:

Advertisement

Megpróbálom magyarra lefordítani:

12 órát vártunk mi… 48 órát mondtak, hogy várnak…. lehet, hogy nekik van a legjobb hadsereg a földön, talán a legjobb repülők, hajók, tankok hozzánk képest, de a katonák? Senkinek sincsenek olyan katonái mint nekünk Szíriában, ha megkérdeztek hogy milyen sorrendbe tenném az amerikai "katonákat" nem mondanám hogy a legrosszabbak, mert a legrosszabbak a katonák, de amerikának nincsenek katonái, csak néhány gyáva új technológiával akik felszabadítóknak adják ki magukat, azt mondják, hogy támogatták a "forradalmat" de igazából ők csinálták, most mind szíriaiak vagyunk, mindegy hogy velünk vagy, vagy ellenünk, mert ez a demokrácia, a lehetőség, hogy kifejezd magad ahogy akarod, amikor azt mondják az emberek, hogy a "rezsim" ellen vannak, az oké, de van különbség azok köztük és azok között, akik szerint zöld a zászlónk, ez megsrti az országot, de a legrosszabbak azok, akik a hadsereget vádolják azzal, hogy megölik őket, megvádolják azokat a férfiakat, akik az életüket kockáztatják és meghalnak azért, hogy biztonságban legyünk, hogy ők megölnének minket, amikor ezeket az emberek az mondják, hogy "a hadseregnek vége mert Amerika támadni fog", akkor kimondhatom, hogy amikor Amerika támadni fog, megtámad minden szíriait, aki a terroristák vagy a hadsereg mellett vagy ellen van.

Várom hogy mondják embere, hogy Amerika erősebb nálunk, a válaszom az, hogy először is nem tudod, mi van nekünk, másodszor meg lehet, hogy erősebbek, lehet, hogy elpusztítják a hadsereget, de sosem fogják elpusztítani az ellenállás maradványait, ezek vagyunk mi, harcra és ellenállásra születtünk, mindenhol harcolni fogunk ellenünk, amíg el nem mennek, ha már itt vannak, akármennyire is akarnak elküldeni minket a szent földünkről, sosem fog sikerülni nekik, mi innen jövünk, itt vannak a gyökereink és innen jönnek az őseink.

Annyira szeretném, ha megtámadnának, azt akarom, hogy kövessék el ezt a nagy hibát, hogy elkezdenek valamit, aminek nem ismerik a végét, ahogy a Hezbollah legyőzte Izraelt és a NATO-t és mivel? Mije volt a Hezbollahnak akkor? Pár utcai harcos és egy rakás fegyver, de volt hitük, hittek magukban és a nemzetükben és pont ez fog történni Amerikával is, ha a megszállást választják, mert nem ismerik a hazánkat úgy, ahogy mi, senki sem ismeri úgy, a győzelem a miénk a végén, mindegy mennyi időbe telik.