A szeretet miatt maradt itthon Gerendás Péter

Illustration for article titled A szeretet miatt maradt itthon Gerendás Péter

Emigrálós nyílt levele után Gerendás Pétert annyian bíztatták, hogy végül itthon maradt.

Advertisement

A StoryOnline beszélgetett vele és ilyeneket mondott a rövid interjúban:

Rajtam néhányan számon kérték, hogy miért nem mentem el, de szerencsére sokkal, de sokkal többen voltak, akik örültek, hogy maradtam. Továbbra is nagyon ragaszkodom a barátaimhoz, a közönségemhez.

Advertisement

Gerendás nem volt rest azt is elmondani, hogy miért maradt itthon:

Az a szeretet, amit kaptam akkor, elég volt ahhoz, hogy újra talpra álljak. Ezúton is köszönöm nekik. Mindenképpen válaszolni akartam az emberekben felmerülő kérdésekre és ezt dalok formájában tettem meg. Pontosan azokra a témákra felfűzve, amelyeket levelemben megemlítettem.

Advertisement

Amikor a Story kerek-perec rákérdezett, hogy most tényleg itthon fog-e maradni, akkor Gerendás annyit mondott, hogy "ezt senki nem tudja véglegesen kijelenteni".

Gerendás Péter márciusban jelentette be egy hosszú nyílt levélben, hogy Magyarország fasizálódása, az iPhone-költségei, a telekadó és úgy általában minden miatt inkább elvonul külföldre. Akkor a bejelentése elég nagy port kavart, a koncertjére viszont ettől nem jártak sokkal többen. Pörzse Sándor is írt egy nyílt levelet, hogy őt azért üldözték, mert nem zsidó, mégis marad az ülepén. Gerendás aztán nyáron bejelentette, hogy készül az élményeiből táplálkozó új albuma. A StoryOnline cikkéből az is kiderült, hogy a címe Gitáromba kapaszkodva lesz és nemsokára megjelenik.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

[StoryOnline]

Fotó: Facebook

Share This Story

Get our newsletter