This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A szeparatisták átadták a fekete dobozt, elindították a holttesteket

Illustration for article titled A szeparatisták átadták a fekete dobozt, elindították a holttesteket

A maláj szakértők hétfőn késő este kapták meg a lelőtt repülőgép fekete dobozát, míg a 282 áldozat földi maradványait szállító vonat is végre elindult a háborús zónából.

Advertisement

A Guardian szürreálisnak nevezte a ceremóniát, melynek keretében a Donyecki Népköztársaság kalasnyikovokat lóbáló milicistákkal körülvett miniszterelnöke, Alekszandr Borodaj (képünkön) átadta az MH17 fekete dobozait (mert hogy kettő van belőlük, és valójában narancssárgák) a maláj szakértőknek.

Borodaj az átadás előtt a biztonság kedvéért még egyszer a szakadárok ártatlanságát bizonygatta, mondván, hogy az ukrán kormányerőknek állt csak a rendelkezésükre a gép lelövéséhez megfelelő technika, és motivációjuk is csak az ukránoknak volt.

Advertisement

Többnapos huzavona után szintén hétfőn indították el azt a hűtővagonokkal felszerelt vonatot, amely a holttesteket szállítja, először Harkovba, ahonnét majd repülővel viszik tovább őket Amszterdamba.

Szintén Borodaj jelentette be, hogy a repülőgép lezuhanásának tíz kilométeres körzetében szüneteltetik a harcokat, hogy a szükséges vizsgálatokat is lefolytathassák a helyszínre utazó nemzetközi szakértők.

Advertisement

Fotó: AP Photo/Dmitry Lovetsky

Share This Story

Get our newsletter