Azt √≠rja a 444, hogy a szentesi gimn√°zium igazgat√≥ja az√©rt figyelmeztette a tan√°rokat, mert az elŇĎadott sz√≠ndarabban "a magyar nemzeti lobog√≥t megbecstelen√≠tŇĎ jelenetet adtak elŇĎ a di√°kok", azaz a z√°szl√≥n dugtak. Hajaj.

A haveroknak osztogatott Kossuth-d√≠j √©s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ fokozat√ļ keresztek k√ľl√∂n√∂sebben nem √©rdekelnek, de a brit lovagi c√≠m mostan√°ig eg√©sz vonz√≥nak tŇĪnt. Persze nem a tisztetletbeli, amit a turist√©knak adnak, hanem a b√©kebeli. Egy kev√©sb√© h√≠z√°sra hajlamos angol l√°nyt kell hozz√° elvenni (vagy egy rendes k-eur√≥pait, aki el√©g r√©g ott tany√°zik), √©s vagy nagyon j√≥l focizni, vagy kultur√°lis t√©ren alkotni valamit, ami bej√∂n a Windsoroknak. Eddig ok√©. Csakhogy any√°m t√∂nkretett mindent.


Legut√≥bb ugyanis k√ľld√∂tt egy union jackes √°gynemŇĪhuzatot. Hogy ez a p√°r m√©ter cs√≠kos pamut eddig mit l√°tott, abba nem menn√©k bele, √°m a j√∂vŇĎje sem tŇĪnik f√©nyesebbnek. Ez rosszabb, mint hatty√ļkat s√ľtni a St. James Parkban.

Advertisement

E g√°tl√°stalan tev√©kenys√©ggel nem t√≠z plusz n√©h√°ny milli√≥ magyar, hanem az Egyes√ľlt Kir√°lys√°g, azaz durv√°n 64 milli√≥ ember nemzeti jelk√©p√©t becstelen√≠tem meg, √ļjra √©s √ļjra, n√©ha m√©g reggel is.

Hellfire rak√©t√°kat nyilv√°n nem k√ľldenek r√°m az√©rt, √©s m√©g figyelmeztetni sem fognak, mint a szentesi pedag√≥sukat, de az √°llampolg√°rs√°gi k√©relmem ezek ut√°n egybŇĎl mehet majd a kuk√°ba.