A nemzetk√∂zi focisz√∂vets√©g vizsg√°lata meg√°llap√≠totta, hogy minden tiszta a katari √ľgyben ‚Äď k√°r, hogy pont a vizsg√°lat vezetŇĎje ezzel nem √©rt egyet.

Tegnap este ker√ľlt nyilv√°noss√°gra, hogy a FIFA tiszt√°zta a korrupci√≥s v√°dak al√≥l az orosz √©s a katari v√©b√© szervezŇĎit. A vizsg√°lat 430 oldalas anyag√°t azonban nem hozz√°k nyilv√°noss√°gra, csak azt a 42 oldalas kivonatot, amit a d√∂nt√©st meghoz√≥ "f√ľggetlen" bizotts√°g vezetŇĎje, Hans-Joachim Eckert √°ll√≠tott √∂ssze.

M√°r ebben is tal√°lhat√≥k furcsas√°gok, de ezekben az √∂sszes, rendez√©sre p√°ly√°z√≥ orsz√°gra n√©zve vannak terhelŇĎ bizony√≠t√©kok, a katariakt√≥l pont semmi olyan, amit a vizsg√°lat veszteget√©snek v√©lne. Nyilv√°nval√≥an √©peszŇĪ ember sz√°m√°ra m√°r ez is gyan√ļs, de most megsz√≥lalt a vizsg√°lati anyagot √∂ssze√°ll√≠t√≥ √ľgyv√©d, Michael Garcia is.

Garcia tizennyolc h√≥napon √°t gyŇĪjt√∂tt bizony√≠t√©kokat √©s dokumentumokat, √©s finoman sz√≥lva sem el√©gedett az Eckert √°ltal √∂ssze√°ll√≠tott √∂sszegz√©ssel, √©s mag√°val a vizsg√°lattal sem: "A d√∂nt√©s a jelent√©sben szereplŇĎ t√©nyek √©s k√∂vetkeztet√©sek hi√°nyos √©s t√©ves √©rtelmez√©s√©n alapul" - mondja t√∂bbek k√∂z√∂tt Garcia.

A FIFA egyelŇĎre hivatalosan m√©g nem reag√°lt, de √©rdemes k√∂vetni a Guardian percrŇĎl-perce tud√≥s√≠t√°s√°t, mert eg√©sz biztosan lesz m√©g fordulat.

Advertisement

Kép: AP Photo/RIA-Novosti, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service