A szégyentelen Bajnai alámászott Szijjártó Péternek

A hét leleplezése, hogy az olasz kereskedelmi kamara már kinyomtatott újságjában a Bajnai Gordonról szóló cikket átragasztották egy olyan matricával, amire egy Szijjártó Péterról szóló cikket printeltek. A kamara több vezetője korábban gyilkossági- és más ügyekbe keveredett.

Újabb botrányt robbantott ki Whatareyoudoinghere Dani, a 444.hu legnagyobb sztárja. A magyarországi olasz kamara Hidak cmű kiadványát forgatva - dolgoztam vele, akkoriban Kuka Búvárt és A szarvasmarhát forgatott legszívesebben - észrevette, hogy a szijjártós cikk igazából matrica, és kapargatni kezdte. Így derült ki, hogy eredetileg más cikk jött volna le a lapban.

Advertisement

Hogy még jobb legyen, Szijjártó nem is az olasz, hanem a svájci kamara egyik eseményén vett részt, miközben a kicenzúrázott Bajnai az olaszok saját rendezvényén beszélt. És ez fizikailag is kemény cenzúra volt, mivel 3000 példányban kellett átragasztani a cikket. A kamara eddig nem válaszolt a 444.hu kérdéseire, pedig a szerző nyilván keményen belekérdezett, hogy Cosa stai facendo qui?

Az olasz kereskedelmi kamara amúgy is izgalmas hely. A hvg.hu ugyanis egy nemrég megjelent cikkében leplezte le, hogy a kamara vezetői közül többen - például a Whatareyoudoingherénél is idézett Bernardino Pusceddu elnök - korábban Olaszországban gyilkossági- és egyéb búnügyekbe keveredtek. Giuseppe Mario Camisa alelnököt összesen 3 újságró halálának ügyében emlegették, az egyik esetben egy időre le is tartóztatták. Annak ellenére sem emeltek aztán vádat ellene, hogy egy maffiózó a szervezet drogszakértőjének és heroinkésztőnek nevezte. Az Il Fatto Quotidiano napilap egyik videója szerint titkosszolgálati kapcsolatokkal is rendelkezett és tagja volt egy titkos félkatonai szervezetnek. Pusceddu elnöknek pedig beválthatatlan váltókkal kifizetett autók miatt volt bírósági ügye.

Share This Story

Get our newsletter