A szegény dúsgazdag színész panaszai: Alec Baldwin elvonul a világ elől

Lesifotósok támadják a családját, homofóbnak bélyegezték, kirakták a saját tévéműsorából. Mindenből elege lett.

Advertisement

Alec Baldwin morcos arca került a ma megjelenő New York Magazine címlapjára azzal a kijelentéssel, hogy „Feladom”. Az újságban Baldwin egy hosszú esszében végigveszi a kálváriát, amit át kellett élnie, miután novemberben állítólag lefasszopóköcsögözött egy fotóst, amiért az szinte rátámadt a családjára egy kép kedvéért.

Baldwint az eset után homofóbnak bélyegezték. A mostani cikkben mindent tagad, ő nem köcsögözött, legalábbis nem emlékszik rá, a bulvárvideós TMZ találta ki az egészet, és különben is, mostanában a világban mindenki fotózni akar, és milyen csúf modern világ ez.

Valószínűleg a homofóbia vádja miatt kirakták az MSNBC-nél készült beszélgetős tévéműsorából, bár Baldwin erősen utal arra, hogy ott sem ő volt a hibás, hanem a csatorna programigazgatója, akit nem érdekelt a műsor, csak az, hogy ismert vendégek jöjjenek be beszélgetni. A színész meg nem akart ismert embereket a műsorban, ő olyanokat akar, akik érdekesek. Rob Lowe neki nem volt érdekes.

Baldwin emlegeti azt is, ahogy egy darabból ki kellett rakni a vele együtt szereplő, mostanában egyre furább posztmodern gesztusokat művelő Shia LeBeouf-ot, mert képtelenek voltak egy hullámhosszon dolgozni. Hogy abban az esetben ki volt a hibás, azt nem igazán értem.

Advertisement

Aztán még ott volt az eset, amikor a Daily Mail azzal vádolta Baldwin feleségét, hogy James Gandolfini temetésén twitterezett. Pedig nem, a felesége csak olyan emberek retwitelt később, akik az eredeti bejegyzéseket a temetés alatt készítették. Baldwin ezért nekiment a Daily Mail újságírójának, és „toxic little queen”-nek nevezte, amit magyarul talán úgy tudnék rendesen lefordítani, hogy mérgező kis buzi.

Akkor nem érezte úgy, hogy ez is egy homofób kijelentés, amíg Anderson Cooper, a CNN bevallottan meleg műsorvezetője (Baldwin szavaival: „a meleg médiakultúra önválaszott Jack Valentije” - Jack Valenti az amerikai mozgóképszövetség elnöke volt, aki kitalálta a korhatárrendszert) ki nem jelentette, hogy a szavaiért el kell ítélni a színészt.

Advertisement

Baldwin persze mindent tagad, szerinte mindent félreértett a világ, és mindent meg lehet magyarázni. De arra jutott, hogy ezek után otthagyja New Yorkot, a várost, ahol több évtizedet eltöltött. Inkább elmegy Los Angelesbe, ahol egy falak mögé zárt villában boldogan élhet, messze a világ fürkésző tekintetétől. Mostantól inkább színész szeretne lenni, és nem szórakoztatóipari figura.

Az egész esszét érdemes itt elolvasni, jó hosszú, nem árt hozzá jól tudni angolul és türelmesnek lenni, de megéri. Nehéz eldönteni, hogy tényleg a világ esküdött össze Alec Baldwin ellen, vagy egyszerűen csak egy morcos öregember lett belőle, akit senki sem ért meg.

Share This Story

Get our newsletter