L√°nczi Tam√°s elemz√©s√©ben "a korm√°nnyal szemben megfogalmaz√≥d√≥, √≥ri√°si m√©reteket √∂ltŇĎ m√©dianyom√°ssal" magyar√°zza a Fidesz veszpr√©mi veres√©g√©t, k√ľl√∂n kiemelve k√©t org√°numot.

A Sz√°zadv√©g Alap√≠tv√°ny vezetŇĎ elemzŇĎje a blogj√°n szentelt ma posztot a vas√°rnapi idŇĎk√∂zi v√°laszt√°snak, ahol igyekszik megkeresni az okot, m√©ghozz√° "higgadt elemzŇĎi szemsz√∂gbŇĎl".

Lánczi is eljut oda, hogy a kormánypárti szavazók otthon maradtak, de mindenkit meg is nyugtat, hogy Veszprém nem képezi le az országos viszonyokat. Valami okot azonban mégis kell találni.

A korm√°nyk√∂zeli alap√≠tv√°ny elemzŇĎje ugyanis nem √©rti: mi lehet a bajuk az embereknek? Hiszen "a magyar gazdas√°g most kifejezetten jobb √°llapotban van, mint n√©gy √©vvel kor√°bban: a GDP ism√©t nŇĎ, a munkan√©lk√ľlis√©g cs√∂kken, az √°llamh√°ztart√°s makro √°llapota kedvezŇĎ." A gazdas√°gi okokat teh√°t elveti, az emberek nem a korm√°ny teljes√≠tm√©ny√©vel el√©gedetlenek, hanem bizonytalanok.

√Čs most j√∂n a l√©nyeg: "Legal√°bb ilyen ar√°nyban okolhat√≥ a korm√°nnyal szemben megfogalmaz√≥d√≥, √≥ri√°si m√©reteket √∂ltŇĎ m√©dianyom√°s, amelyben tev√©keny r√©szt v√°llal a Fidesz v√°laszt√≥k orient√°ci√≥s pontjak√©nt mŇĪk√∂dŇĎ H√≠r Telev√≠zi√≥ √©s a Magyar Nemzet is. A szavaz√≥k k√∂r√©ben ez kor√°bban nem tapasztalt orient√°ci√≥s zavart gener√°lt."

Advertisement

(via 444)