A törzs remek állapotban volt, a koronát azonban tapló támadta meg. Pont a Belvárosban mégis több fát megmentettek ilyen szakvélemény után, Rogán tovább vizsgálódik.

B√°r az Olimpiai park gyep√©n heverŇĎ t√∂rzsdarabokon semmif√©le s√©r√ľl√©s vagy rohad√°s nem l√°tszik, a szak√©rtŇĎ vizsg√°lati jelent√©se szerint hatm√©teres magass√°g felett a koron√°ban a r√°n√∂vŇĎ tapl√≥k miatt meggyeng√ľlt a ma hajnalban kiv√°gott h√≠res belv√°rosi fa. A szak√©rtŇĎ ez√©rt a kiv√°g√°st javasolta, amit a V√©degylet √©s a LevegŇĎ Munkacsoport is elfogadott. A dokumentumokat Rog√°n polg√°rmester tette ki az √∂nkorm√°nyzat honlapj√°ra. Annak legal√°bb √∂r√ľl√∂k, hogy botcsin√°lta fadoktornak j√≥ voltam, mert a t√∂rzsrŇĎl a jelent√©s is azt mondja, hogy eg√©szs√©ges volt.

√Črdekes, hogy a r√©sztvevŇĎk k√∂z√ľl e pillanatban Rog√°n Antal polg√°rmester tŇĪnik a legkem√©nyebbnek, √ļjabb mai k√∂zlem√©ny√©ben ugyanis azt mondja, mindennek ellen√©re is folytatja a vizsg√°latot. "Mert nem tiszt√°zott, hogy a szakv√©lem√©nyek ellen√©re lett volna-e lehetŇĎs√©g a fa megment√©s√©re, ahogyan ez megt√∂rt√©nt p√©ld√°ul a Duna-korz√≥n√°l vagy a Ferenciek ter√©n√©l" - √≠rta Rog√°n Antal.

Ja, √©s az is kider√ľlt, hogy a fa nem plat√°n, hanem ez√ľstjuhar volt, minden pr√≥tea- √©s szappanfavir√°g√ļ olvas√≥nkt√≥l eln√©z√©st k√©rek!