A szakvélemény szerint kivágandó volt az Olimpiai park nagy fája

A törzs remek állapotban volt, a koronát azonban tapló támadta meg. Pont a Belvárosban mégis több fát megmentettek ilyen szakvélemény után, Rogán tovább vizsgálódik.

Bár az Olimpiai park gyepén heverő törzsdarabokon semmiféle sérülés vagy rohadás nem látszik, a szakértő vizsgálati jelentése szerint hatméteres magasság felett a koronában a ránövő taplók miatt meggyengült a ma hajnalban kivágott híres belvárosi fa. A szakértő ezért a kivágást javasolta, amit a Védegylet és a Levegő Munkacsoport is elfogadott. A dokumentumokat Rogán polgármester tette ki az önkormányzat honlapjára. Annak legalább örülök, hogy botcsinálta fadoktornak jó voltam, mert a törzsről a jelentés is azt mondja, hogy egészséges volt.

Advertisement

Érdekes, hogy a résztvevők közül e pillanatban Rogán Antal polgármester tűnik a legkeményebbnek, újabb mai közleményében ugyanis azt mondja, mindennek ellenére is folytatja a vizsgálatot. "Mert nem tisztázott, hogy a szakvélemények ellenére lett volna-e lehetőség a fa megmentésére, ahogyan ez megtörtént például a Duna-korzónál vagy a Ferenciek terénél" - írta Rogán Antal.

Advertisement

Ja, és az is kiderült, hogy a fa nem platán, hanem ezüstjuhar volt, minden prótea- és szappanfavirágú olvasónktól elnézést kérek!

Share This Story

Get our newsletter