A szabad vasárnap a KDNP nagy sikere!

A Mandiner Semjén Zsolt-interjújában annyi zseniális mondat van, hogy nem is tudom, mit emeljek ki.

Mondjuk azt, hogy Semjén szerint egy érdekcsoport van a Baszódjál meg, KDNP című dal mögött, amely a szabad vasárnap miatt indít támadást a kormány és persze a kereszténység ellen? Vagy inkább azt, hogy a KDNP fantasztikus értékeket képvisel? Ugye, hogy nehéz a döntés!

Advertisement

A KDNP elnökével Stumpf András készített interjút a Mandineren, és ebben Semjén kiáll a vasárnapi zárva tartás mellett, olyannyira, hogy ki is javítja az újságírót, amikor az nem “szabad vasárnapként” hivatkozik az új rendelkezésekre.

Semjén abszolút sikerként könyveli el a vasárnapi zárva tartást, sőt, azzal is fenyegetőzik, hogy még megnézik, mit tehetnek még a dolgozók érdekében. Hatástanulmányra viszont szerinte nincs szükség:

Hatástanulmány van ilyen is, meg olyan is. Nézzük meg egy-két év múlva, hogyan vélekedik akkor a tapasztalatok alapján a társadalom a szabad vasárnapról. Szerintem a többség idővel támogatni fogja. Nézzük majd meg azt is, voltak-e elbocsátások. Biztos vagyok benne, hogy nem lesznek számottevőek, ha lesznek egyáltalán.


Semjén Zsolt büszke arra is, hogy a pártjának egyetlen történelmi pártként frakciója van, és hogy a programjuk valamennyi pontját megvalósították, kivéve a családok csődvédelmét, de hála istennek az idén meglesz az is.

Amikor pedig szembesítik azzal, hogy a KDNP régóta a Fidesz szatellitpártjaként működik, nagyon önérzetesen visszavág:

Hat választást nyertünk egymás után. Ez a pártszövetség a magyar, sőt, az európai politikatörténet legsikeresebb politikai konstrukciója. Logikailag két lehetőség van: vagy az van, hogy a KDNP fantasztikus értéket képvisel, amelyet a Fidesz felismert; vagy az, hogy én hoztam össze valamilyen zseniális megállapodást. Utóbbit a kötelező szerénység okán is kizárhatjuk.

Advertisement

Az interjú legszürreálisabb részlete viszont az alábbi párbeszéd:

Decemberben főcímek voltak arról, hogy Ferenc pápa szerint az állatok is mennyországba juthatnak.

Akkor tévesek voltak a főcímek.

Az viszont nem, hogy VI. Pál azt mondta: állatainkat egy nap Krisztus örökkévalóságában látjuk majd viszont. Vadászként ön akkor gyilkos.

Ebben az esetben, ha ön eszik egy szelet rántott húst, akkor kannibál.

Ezek szerint igen.

Share This Story