This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A szabad vasárnap a KDNP nagy sikere!

Illustration for article titled A szabad vasárnap a KDNP nagy sikere!

A Mandiner Semjén Zsolt-interjújában annyi zseniális mondat van, hogy nem is tudom, mit emeljek ki.

Advertisement

Mondjuk azt, hogy Semjén szerint egy érdekcsoport van a Baszódjál meg, KDNP című dal mögött, amely a szabad vasárnap miatt indít támadást a kormány és persze a kereszténység ellen? Vagy inkább azt, hogy a KDNP fantasztikus értékeket képvisel? Ugye, hogy nehéz a döntés!

A KDNP elnökével Stumpf András készített interjút a Mandineren, és ebben Semjén kiáll a vasárnapi zárva tartás mellett, olyannyira, hogy ki is javítja az újságírót, amikor az nem “szabad vasárnapként” hivatkozik az új rendelkezésekre.

Advertisement

Semjén abszolút sikerként könyveli el a vasárnapi zárva tartást, sőt, azzal is fenyegetőzik, hogy még megnézik, mit tehetnek még a dolgozók érdekében. Hatástanulmányra viszont szerinte nincs szükség:

Hatástanulmány van ilyen is, meg olyan is. Nézzük meg egy-két év múlva, hogyan vélekedik akkor a tapasztalatok alapján a társadalom a szabad vasárnapról. Szerintem a többség idővel támogatni fogja. Nézzük majd meg azt is, voltak-e elbocsátások. Biztos vagyok benne, hogy nem lesznek számottevőek, ha lesznek egyáltalán.

Advertisement


Semjén Zsolt büszke arra is, hogy a pártjának egyetlen történelmi pártként frakciója van, és hogy a programjuk valamennyi pontját megvalósították, kivéve a családok csődvédelmét, de hála istennek az idén meglesz az is.

Amikor pedig szembesítik azzal, hogy a KDNP régóta a Fidesz szatellitpártjaként működik, nagyon önérzetesen visszavág:

Hat választást nyertünk egymás után. Ez a pártszövetség a magyar, sőt, az európai politikatörténet legsikeresebb politikai konstrukciója. Logikailag két lehetőség van: vagy az van, hogy a KDNP fantasztikus értéket képvisel, amelyet a Fidesz felismert; vagy az, hogy én hoztam össze valamilyen zseniális megállapodást. Utóbbit a kötelező szerénység okán is kizárhatjuk.

Advertisement

Az interjú legszürreálisabb részlete viszont az alábbi párbeszéd:

Decemberben főcímek voltak arról, hogy Ferenc pápa szerint az állatok is mennyországba juthatnak.

Akkor tévesek voltak a főcímek.

Az viszont nem, hogy VI. Pál azt mondta: állatainkat egy nap Krisztus örökkévalóságában látjuk majd viszont. Vadászként ön akkor gyilkos.

Ebben az esetben, ha ön eszik egy szelet rántott húst, akkor kannibál.

Ezek szerint igen.

Share This Story

Get our newsletter