A Mandiner Semj√©n Zsolt-interj√ļj√°ban annyi zseni√°lis mondat van, hogy nem is tudom, mit emeljek ki.

Mondjuk azt, hogy Semj√©n szerint egy √©rdekcsoport van a Basz√≥dj√°l meg, KDNP c√≠mŇĪ dal m√∂g√∂tt, amely a szabad vas√°rnap miatt ind√≠t t√°mad√°st a korm√°ny √©s persze a kereszt√©nys√©g ellen? Vagy ink√°bb azt, hogy a KDNP fantasztikus √©rt√©keket k√©pvisel? Ugye, hogy neh√©z a d√∂nt√©s!

A KDNP eln√∂k√©vel Stumpf Andr√°s k√©sz√≠tett interj√ļt a Mandineren, √©s ebben Semj√©n ki√°ll a vas√°rnapi z√°rva tart√°s mellett, olyannyira, hogy ki is jav√≠tja az √ļjs√°g√≠r√≥t, amikor az nem ‚Äúszabad vas√°rnapk√©nt‚ÄĚ hivatkozik az √ļj rendelkez√©sekre.

Semj√©n abszol√ļt sikerk√©nt k√∂nyveli el a vas√°rnapi z√°rva tart√°st, sŇĎt, azzal is fenyegetŇĎzik, hogy m√©g megn√©zik, mit tehetnek m√©g a dolgoz√≥k √©rdek√©ben. Hat√°stanulm√°nyra viszont szerinte nincs sz√ľks√©g:

Hat√°stanulm√°ny van ilyen is, meg olyan is. N√©zz√ľk meg egy-k√©t √©v m√ļlva, hogyan v√©lekedik akkor a tapasztalatok alapj√°n a t√°rsadalom a szabad vas√°rnapr√≥l. Szerintem a t√∂bbs√©g idŇĎvel t√°mogatni fogja. N√©zz√ľk majd meg azt is, voltak-e elbocs√°t√°sok. Biztos vagyok benne, hogy nem lesznek sz√°mottevŇĎek, ha lesznek egy√°ltal√°n.

Advertisement


Semj√©n Zsolt b√ľszke arra is, hogy a p√°rtj√°nak egyetlen t√∂rt√©nelmi p√°rtk√©nt frakci√≥ja van, √©s hogy a programjuk valamennyi pontj√°t megval√≥s√≠tott√°k, kiv√©ve a csal√°dok csŇĎdv√©delm√©t, de h√°la istennek az id√©n meglesz az is.

Amikor pedig szembes√≠tik azzal, hogy a KDNP r√©g√≥ta a Fidesz szatellitp√°rtjak√©nt mŇĪk√∂dik, nagyon √∂n√©rzetesen visszav√°g:

Hat v√°laszt√°st nyert√ľnk egym√°s ut√°n. Ez a p√°rtsz√∂vets√©g a magyar, sŇĎt, az eur√≥pai politikat√∂rt√©net legsikeresebb politikai konstrukci√≥ja. Logikailag k√©t lehetŇĎs√©g van: vagy az van, hogy a KDNP fantasztikus √©rt√©ket k√©pvisel, amelyet a Fidesz felismert; vagy az, hogy √©n hoztam √∂ssze valamilyen zseni√°lis meg√°llapod√°st. Ut√≥bbit a k√∂telezŇĎ szer√©nys√©g ok√°n is kiz√°rhatjuk.

Advertisement

Az interj√ļ legsz√ľrre√°lisabb r√©szlete viszont az al√°bbi p√°rbesz√©d:

Decemberben fŇĎc√≠mek voltak arr√≥l, hogy Ferenc p√°pa szerint az √°llatok is mennyorsz√°gba juthatnak.

Akkor t√©vesek voltak a fŇĎc√≠mek.

Az viszont nem, hogy VI. Pál azt mondta: állatainkat egy nap Krisztus örökkévalóságában látjuk majd viszont. Vadászként ön akkor gyilkos.

Ebben az esetben, ha √∂n eszik egy szelet r√°ntott h√ļst, akkor kannib√°l.

Ezek szerint igen.