Lázárék állítólag alkuval szeretnék elvenni a híradó kormányellenes élét, és a nemzetközi RTL-csoporttal tárgyalnak.

Az errŇĎl sz√≥l√≥ inform√°ci√≥t a 444 szellŇĎztette meg: eszerint a korm√°ny most levinn√© az RTL Klubot legink√°bb s√ļjt√≥ rekl√°mad√≥t √∂tven sz√°zal√©kr√≥l t√≠z sz√°zal√©k al√°, cser√©be t√°vozna a csatorna √©l√©rŇĎl Dirk Gerkens, √©s a h√≠rad√≥ pedig visszavenne a belpolitik√°b√≥l.

Gerkens szerzŇĎd√©se a k√∂zelj√∂vŇĎben lej√°r, a cikk szerint azonban nem szeretne t√°vozni, pedig kapott m√°r aj√°nlatot h√°zon bel√ľl. SŇĎt, a m√ļlt h√©ten a Bloomberg Businessweeknek arr√≥l besz√©lt, hogy a fenyeget√©sek elŇĎl k√ľlf√∂ldre menek√≠tette a csal√°dj√°t, ŇĎ pedig sz√°llod√°ba k√∂lt√∂z√∂tt.

L√°z√°r J√°nos m√°r t√∂bb egyeztet√©si k√∂r√∂n is t√ļl van a nemzetk√∂zi RTL-csoport vezetŇĎivel, √©s m√©g Angela Merkel febru√°ri l√°togat√°sa elŇĎtt szeretn√© ny√©lbe √ľtni a megegyez√©st, mivel az RTL t√∂bbs√©g√©t birtokl√≥ Bertelsmann-csoport √°ll√≠t√≥lag panaszkodott is a n√©met kancell√°rnak a magyarorsz√°gi m√©diah√°bor√ļ miatt.

A kor√°bban jobb√°ra politikamentes h√≠rad√≥kkal jelentkezŇĎ RTL Klub tavaly ny√°ron a rekl√°mad√≥ miatt csin√°lt egyre kritikusabb h√≠rmŇĪsorokat, √©s nyilv√°n a korm√°ny is r√°√©bredt, hogy a v√°laszt√°sok √≥ta tart√≥ n√©pszerŇĪs√©gveszt√©sben a legn√©zettebb csatorna hangnemv√°lt√°sa j√°tssza az egyik legkomolyabb szerepet. Igaz, errŇĎl Gerkens azt mondta, ŇĎk nem kritikusak, csak f√ľggetlen h√≠rszolg√°ltat√°st ny√ļjtanak.

Advertisement

Hogy a 444 √©rtes√ľl√©sei helyt√°ll√≥ak-e, p√°r h√©ten bel√ľl kider√ľl, √©rdemes lesz teh√°t n√©zni, √©szlelhetŇĎ-e majd b√°rmilyen hangnemv√°lt√°s az RTL h√≠rad√≥j√°ban a k√∂vetkezŇĎ hetekben.