A sok itt a köcsög videó ment LED-falon a városligeti majálison

Soha nem gondoltam volna, hogy van egy hely a városligeti majálison, ahol óriáskivetítőn megy a sok itt a köcsög videósláger. Pedig van. Ugyanitt: Kádár-paródia, szebb jövő, valamint a legélvezhetőbb zene.

A majális nem a zeneszerető emberek műfaja, amit az idei városligeti majális is szépen igazolt. A szakszervezetek úgy gondolták, hogy az igazi munkásidillt egy frakkban előadott Hajmási Péterrel lehet megidézni, míg a Demokratikus Koalíció sátránál két gitárimitátor playback műsorát csíptem el, amelyben épp a gitározás szépségeiről tátogtak.

Advertisement

Fél-playbackkel csak az MSZP mert próbálkozni, ami Fluornak tök jól ment, de Lola koncertjére messziről azt hittem, hogy egy európai értelemben vett karaokét hallok.

Élő zene csak a Liget legszürreálisabb helyszínén volt hallható. Amikor először arra jártam és megláttam a LED-falon, hogy a sok köcsögös Gino-örökzöld megy az átszerelés alatt, azt hittem rosszul látok. Igaz hang nélkül, de akkor is.

A velem szembe tartó Gidófalvy Attilára hajazó/bajszazó úr is igen meglepett, főleg mikor elé lépett egy kukás és azt mondta neki: szebb jövőt. Ekkor már erős vattacukor-mérgezésből kifolyó hallucinációra gyanakodtam, de kiderült, hogy ez nem valami párt- vagy civil színpad, hanem a Pecsáé, akik úgy döntöttek, hogy őszinte rock zenével szórakoztatják a nagyérdeműt.

Advertisement

Amikor odaértem, épp a Rolls Frakció rockerkedett. Nem vagyok nagy híve a kőkemény magyar rockzenének, ők pedig nagyon adták: még az olyan ősi új hullámos slágereiket is felturbózták, mint a Magyarázd meg, hogy mitől megy a villamos, ami ebben a formában simán elment volna egy nemzetirock-indulónak is, ha átírják a szöveget.

A színpadon Kádárt parodizáltak és kifütyültették a közönséggel az "elvtársakat". Hogy ez fogy fért el a Városligetben félúton a DK és az MSZP sátra közt? Az arra járók közül valószínűleg senki sem vette észre miről van szó. A színpadon ugyanolyan gyenge poénok mentek, mint máshol, és a közönség korösszetétele is hasonló volt a többi helyszínéhez. A zene meg, mint írtam, sajnos senkit nem érdekelt a Városligetben, Liszt Ferenc is zongorázhatott volna négykezest Jerry Lee Lewis-zal, az se tűnt volna fel senkinek.

Advertisement

Pedig (az egy-két Bikini által is sikerre vitt slágert leszámítva) végtelenül sablonos rockzene ellenére még mindig ez volt a legélvezhetőbb színpadi produkció a majálison, ugyanis zenészek zenéltek rajta hangszereken, egy tök jó hangú énekessel.

Na és ne feledjük, hogy a negyvenes-ötvenes rocker groupie-k a legszexibb MILF-ek/GILF-ek.

Share This Story

Get our newsletter