Soha nem gondoltam volna, hogy van egy hely a v√°rosligeti maj√°lison, ahol √≥ri√°skivet√≠tŇĎn megy a sok itt a k√∂cs√∂g vide√≥sl√°ger. Pedig van. Ugyanitt: K√°d√°r-par√≥dia, szebb j√∂vŇĎ, valamint a leg√©lvezhetŇĎbb zene.

A maj√°lis nem a zeneszeretŇĎ emberek mŇĪfaja, amit az idei v√°rosligeti maj√°lis is sz√©pen igazolt. A szakszervezetek √ļgy gondolt√°k, hogy az igazi munk√°sidillt egy frakkban elŇĎadott Hajm√°si P√©terrel lehet megid√©zni, m√≠g a Demokratikus Koal√≠ci√≥ s√°tr√°n√°l k√©t git√°rimit√°tor playback mŇĪsor√°t cs√≠ptem el, amelyben √©pp a git√°roz√°s sz√©ps√©geirŇĎl t√°togtak.

Advertisement

F√©l-playbackkel csak az MSZP mert pr√≥b√°lkozni, ami Fluornak t√∂k j√≥l ment, de Lola koncertj√©re messzirŇĎl azt hittem, hogy egy eur√≥pai √©rtelemben vett karaok√©t hallok.

√ČlŇĎ zene csak a Liget legsz√ľrre√°lisabb helysz√≠n√©n volt hallhat√≥. Amikor elŇĎsz√∂r arra j√°rtam √©s megl√°ttam a LED-falon, hogy a sok k√∂cs√∂g√∂s Gino-√∂r√∂kz√∂ld megy az √°tszerel√©s alatt, azt hittem rosszul l√°tok. Igaz hang n√©lk√ľl, de akkor is.

A velem szembe tart√≥ Gid√≥falvy Attil√°ra hajaz√≥/bajszaz√≥ √ļr is igen meglepett, fŇĎleg mikor el√© l√©pett egy kuk√°s √©s azt mondta neki: szebb j√∂vŇĎt. Ekkor m√°r erŇĎs vattacukor-m√©rgez√©sbŇĎl kifoly√≥ hallucin√°ci√≥ra gyanakodtam, de kider√ľlt, hogy ez nem valami p√°rt- vagy civil sz√≠npad, hanem a Pecs√°√©, akik √ļgy d√∂nt√∂ttek, hogy ŇĎszinte rock zen√©vel sz√≥rakoztatj√°k a nagy√©rdemŇĪt.

Advertisement

Amikor oda√©rtem, √©pp a Rolls Frakci√≥ rockerkedett. Nem vagyok nagy h√≠ve a kŇĎkem√©ny magyar rockzen√©nek, ŇĎk pedig nagyon adt√°k: m√©g az olyan ŇĎsi √ļj hull√°mos sl√°gereiket is felturb√≥zt√°k, mint a Magyar√°zd meg, hogy mitŇĎl megy a villamos, ami ebben a form√°ban sim√°n elment volna egy nemzetirock-indul√≥nak is, ha √°t√≠rj√°k a sz√∂veget.

A sz√≠npadon K√°d√°rt parodiz√°ltak √©s kif√ľty√ľltett√©k a k√∂z√∂ns√©ggel az "elvt√°rsakat". Hogy ez fogy f√©rt el a V√°rosligetben f√©l√ļton a DK √©s az MSZP s√°tra k√∂zt? Az arra j√°r√≥k k√∂z√ľl val√≥sz√≠nŇĪleg senki sem vette √©szre mirŇĎl van sz√≥. A sz√≠npadon ugyanolyan gyenge po√©nok mentek, mint m√°shol, √©s a k√∂z√∂ns√©g kor√∂sszet√©tele is hasonl√≥ volt a t√∂bbi helysz√≠n√©hez. A zene meg, mint √≠rtam, sajnos senkit nem √©rdekelt a V√°rosligetben, Liszt Ferenc is zongor√°zhatott volna n√©gykezest Jerry Lee Lewis-zal, az se tŇĪnt volna fel senkinek.

Advertisement

Pedig (az egy-k√©t Bikini √°ltal is sikerre vitt sl√°gert lesz√°m√≠tva) v√©gtelen√ľl sablonos rockzene ellen√©re m√©g mindig ez volt a leg√©lvezhetŇĎbb sz√≠npadi produkci√≥ a maj√°lison, ugyanis zen√©szek zen√©ltek rajta hangszereken, egy t√∂k j√≥ hang√ļ √©nekessel.

Na √©s ne feledj√ľk, hogy a negyvenes-√∂tvenes rocker groupie-k a legszexibb MILF-ek/GILF-ek.