This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​A síró Dzsudzsák miatt már megérte az a pár tízmilliárd

Illustration for article titled ​A síró Dzsudzsák miatt már megérte az a pár tízmilliárd

Vasárnap délután egész pontosan kiderült, mennyit dob a magyar foci színvonalán, ha korszerű stadionban játsszák.

Advertisement

(animgif: szarvas)

Mekkorát lehetne most lélegeztetőgépezni, de én nem teszem mert igazából jól mulattam a pénzemért. Nekem ugyanis bőven megért pár tízmilliárd forintot, hogy a közvetlenül a lefújás után az M1 által meginterjúvolt Dzsudzsák Balázs olyan arcot vág, mintha most karcolták volna össze kulccsal a Bentley Continental GT-jét. Egy síró-szipogó ficsúr látványa, akit máskor annyira szokott érdekelni a válogatott meccsek eredménye, mint egyszeri polgármestert a közbeszerzési törvény, bőven nyújt olyan katartikus szórakozást mint egy császárkori római arénában egy jó gladiátorharc. Ezek valódi könnyek voltak. Egy olyan fószertől, akiről közben végig az a sztori kattogott a fejemben, amikor az M6-os BMW-jével emberkedni kezdett egy biciklistával a Nagykörűton, és állítólag azt mondta neki, hogy "- Takarodj má' a faszba, hülye biciklista."

Advertisement
Illustration for article titled ​A síró Dzsudzsák miatt már megérte az a pár tízmilliárd

(kép: Trollfoci)

És ez tényleg nem történhetett volna meg, ha a következő Európa-bajnokság megemelt létszámú döntőjéről nem egy vadonatúj, e célra épült arénában esünk ki rögtön a legelső meccsen, egy olyan ellenféllel szemben, akitől soha nem kaptunk ki a focitörténetben, aki az idén még barátságos neccsen sem lőtt egy gólt sem, és amelyik az előző vb-selejtezőn 10 meccsből egyet tudott megnyerni, egy olyan csoportban, ahol ott volt Luxemburg és Azerbajdzsán is.

Advertisement
Illustration for article titled ​A síró Dzsudzsák miatt már megérte az a pár tízmilliárd

(kép: Trollfoci)

A foci nálunk a szélesen értelmezett politika része, pont olyan népszórakoztatás, mint egy EU-nak beszólós óriásplakátkampány vagy egy nemzeti konzultáció. Ennek megfelelően a jelenség teljes félreértése lenne mondjuk Orbán Viktor új stadionokra költöttt tízmilliárdjait a válogatott eredményességén lemérni. Itt egyáltalán nem erről van szó. Ha egyszerűen nyerni akart volna, Orbán Viktor a pénz egy századát odaadta volna a bíróknak, és kész. De ő nem ilyen primitív gondolkodású. A stadionokat például a népi indulatok kieresztésére alkalmas gigantikus színháznak álmodta meg, ahol a fizikai és szimbolikus térben olyan sikeres realitydarabokat játszhatnak el, mint a "Zokogó lamborghinis ficsúr", az "ultrák vs MLSZ" és hasonlók.

Advertisement

Joggal merülhet fel ugyanakkor a kérdés, hogy ha már ennyit költött Orbán ezekre a színházakra, mellékesen miért nem intézte el, hogy épkézlábabb foci folyjon bennük. Hát mert ezt a focireformot is nagyjából úgy intézte, mint az összes többi dolgát. Nagy lendülettel fogott bele, egy ideig úgy tűnt, felrúg mindent, ami a magyar focit mostanáig jellemzte, pár pénzes embert bele is kényszerített a focifinanszírozásba, felépített több drága stadiont, és amikor az ember már azt hitte volna, itt tényleg történik valami, kiderült, hogy a Holdudvarnak csak a PR meg a stadionépítések voltak érdekesek, mert azokból sokat lehet nyúlni, a mélyben pedig semmi sem változott, és a magyar foci ugyanazoknak a félbűnözőknek és nyomorultaknak a kezében van, mint régen.

Ezt csak tetézi, hogy a Csányi Sándor vezette MLSZ a jelek szerint a megsértett bankelnök Orbán-ellenes bosszúhadjárataként a maradék balfácán szurkolók stadionokból való kiűzésén mesterkedik.

Advertisement

De a drága stadionokon hőbörögni ennek ellenére sincs értelme. Azt mindenki látja, hogy amennyi pénz itt az asztalra kerül, annyi el is tűnik onnan. És akkor már jobb, ha stadionokban áll a della, és nem Kajmán-szigeteki bankszámlakivonatokban, mert azokat akkor sem köpheted tele szotyival ha bevállalod a Kubatov-féle vénaszkennert.

Advertisement

(Egyszerűen nem találok megosztott videót a közvetlenül a meccs után adott, könnyes szemű Dzsudzsák-nyilatkozatról. Ha van linket, passzold, én meg berakom a videót a poszt elejére.)

(Legfelső kép: Flash and Bones)

Share This Story

Get our newsletter