Az √©nekes azt √°ll√≠tja, a bŇĎrsz√≠ne miatt buktatt√°k meg a face controlon, a klub szerint viszont Skeeny Boy √©s t√°rsas√°ga viselked√©se indokolta a d√∂nt√©st.

A fiatalok k√∂r√©ben ŇĎr√ľletesen n√©pszerŇĪ, rock/dubstep hibridet j√°tsz√≥ Cloud 9+ √©nekese, a magyar zenei √©letben t√∂bbsz√∂r vend√©g MC-k√©nt is foglalkoztatott Skeeny Boy december 30-√°n az Einfach Berlin ruham√°rka bulij√°ra volt hivatalos a nemr√©g ny√≠lt Kazinczy utcai klubba.

A k√©t fekete bar√°tj√°val √©rkezŇĎ Skeeny Boyt azonban a biztons√°giak nem engedt√©k be, hanem azt mondt√°k nekik (miut√°n az √ļtlevel√ľket is elk√©rt√©k), hogy menjenek ink√°bb a Savannah nevŇĪ, feket√©k l√°togatta klubba. Legal√°bbis ez az √©nekes verzi√≥ja.

Megk√©rdezt√ľk a Tesl√°t is: a klub szerint "a port√°n dolgoz√≥ face control koll√©g√°ink a h√°zirendnek megfelelŇĎen j√°rtak el, amikor √ļgy √≠t√©lt√©k meg, hogy a vend√©g √©s t√°rsas√°ga bel√©p√©sre nem alkalmas viselked√©st tan√ļs√≠tott."

Advertisement

A v√°llaltan szigor√ļ face controlt mŇĪk√∂dtetŇĎ Tesla szerint "aznap este, ahogy m√°s buli alkalm√°val is elŇĎfordult, hogy a bel√©p√©sre √©s/vagy bent tart√≥zkod√°sra nem alkalmas √°llapotban l√©vŇĎ, illetve viselked√©st tan√ļs√≠t√≥ l√°nyokat, fi√ļkat el kellett k√ľlden√ľnk nemtŇĎl √©s bŇĎrsz√≠ntŇĎl f√ľggetlen√ľl."

A klub hozz√°tette: "A Tesl√°ban term√©szetesen nincs helye a kirekesztŇĎ viselked√©snek. L√©v√©n, hogy a klub egy turist√°k szempontj√°b√≥l is erŇĎsen frekvent√°lt utc√°ban helyezkedik el, √≠gy kiemelten fontosak sz√°munkra a k√ľlf√∂ldi vend√©gek, akik m√°ris nagy sz√°mban l√°togatj√°k a Tesl√°t. A kultur√°lis soksz√≠nŇĪs√©g nemcsak a programokat jellemzi, mert aki ell√°togat hozz√°nk, az l√°thatja, hogy a k√∂z√∂ns√©g√ľnket is. Az aznapi fell√©pŇĎnket, Rosk√°t szint√©n nem kell bemutatni."

A Tesla azt is p√©ld√°k√©nt hozta fel, hogy ŇĎ adott otthont pl. a romaholokauszt-megeml√©kez√©snek.

Advertisement

A Cloud 9+ menedzsere, T√≥th Gergely ezekre ezt reag√°lta a Cinknek: "Megk√©rdeztem, a csapat egyik tagja sem volt r√©szeg. Tulajdonk√©ppen az √©rkez√©s√ľk pillanat√°ban elk√ľldt√©k ŇĎket a helyrŇĎl." Azt is hozz√°tette: a Tesla √°ll√≠t√≥lag azt √≠g√©rte Skeeny Boynak, hogy valamilyen form√°ban k√°rp√≥tolni fogj√°k. Itt tart teh√°t az √ľgy.

Skeeny Boy egyszer m√°r szerepelt a Cinken: akkor azt √≠rtuk meg, hogy a Cloud 9+ debreceni koncertj√©n a k√∂z√∂ns√©gbŇĎl valaki ebol√°zott egyet, amibŇĎl kisebb balh√© lett.