Vagyonnyilatkozati elj√°r√°st kezdem√©nyez a parlamentn√©l a DK-s Ker√©k-B√°rczy Szabolcs Rog√°n Antal eltitkolt √≥ri√°slak√°s√°nak √ľgye miatt. A mentelmi bizotts√°got vezetŇĎ Rubovszky k√©sz vizsg√°l√≥dni. Csakhogy ŇĎ √©vek √≥ta p√©nzt kap a Rog√°n vezette V. ker√ľlettŇĎl, ahol a l√°nya az alpolg√°rmester.

Nem biztos, hogy √©lve akarja felfalni majd Rog√°n Antalt a kereszt√©nydemokrata Rubovszky Gy√∂rgy, a Parlament mentelmi bizotts√°g√°nak KDNP-s eln√∂ke, ha t√©nyleg vizsg√°lni fogj√°k a polg√°rmester-k√©pviselŇĎjel√∂lt hi√°nyos vagyonbevall√°s√°t. Rubovszky kor√°bban azt mondta, ha √©rkezik ilyen k√©r√©s, ŇĎ vizsg√°l, Ker√©k-B√°rczy meg azt, hogy kedden k√©rni fogja ezt.

Advertisement

Rubovszky azonban nemcsak parlamenti k√©pviselŇĎ √©s bizotts√°gi eln√∂k, de legal√°bb 2010 √≥ta a Rog√°n vezette belv√°rosi √∂nkorm√°nyzat Tulajdonosi √©s Elidegen√≠t√©si bizotts√°g√°nak √°lland√≥ fizetett k√ľlsŇĎ szak√©rtŇĎje. Itt van errŇĎl egy dokumentum, ember√ľnk a pdf 13. oldal√°n szerepel.

Advertisement

De a KDNP-s csal√°dj√°t m√°s is fŇĪzi Rog√°nhoz, a l√°nya, Jenein√© Rubovszky Csilla a ker√ľlet alpolg√°rmestere. Ňź egyben idŇĎs√ľgyi miniszteri biztos is, a k√∂vetkezŇĎ feladatk√∂rrel:

az idŇĎsek szoci√°lis biztons√°g√°nak erŇĎs√≠t√©se √©rdek√©ben mintaprogram alapj√°n orsz√°gos program kidolgoz√°sa √©s bevezet√©se, amely a k√∂zfoglalkozottak, k√∂z√∂ss√©gi szolg√°latot v√©gzŇĎk √©s √∂nk√©ntesek seg√≠ts√©g√©vel, k√ľl√∂n√∂sen a 80. √©let√©v√ľket bet√∂lt√∂tt idŇĎs embereknek ny√ļjt seg√≠ts√©get √∂n√°ll√≥ √©letvitel√ľk megŇĎrz√©s√©hez, tov√°bb√° √©letkorukb√≥l, ment√°lis √©s eg√©szs√©gi √°llapotukb√≥l eredŇĎ probl√©m√°ik megold√°s√°ra.