A Ryanair főnöke egy szórakoztató görény

A cég igazgatója, az 52 éves Michael O'Leary egy igazi förtelmes főnök, akinek úgy jár el a szája, hogy egész nemzeteket tud megsérteni.

A Guardian összeszedte a 33 leghülyébb beszólását, de szerintem a hülye nem is jó kifejezés ezekre. Sokkal inkább szórakoztató, egy politikailag inkorrekt, felfuvalkodott hólyag szófosása. Aki egyébként a világ egyik legnagyobb fapados légitársaságának a főnöke. Itt van pár kedvencem a 33-ból.

Hogy használják-e gazdag emberek a járatainkat? Persze, én is utaztam eggyel ma reggel és én nagyon gazdag vagyok.

A franciák egy nagyszerű filozófust sem adtak a világnak. Nagyszerű bort talán, de egy filozófust sem.

Ha éppen csökken az italok eladása, akkor szólunk a pilótáknak, hogy intézzenek egy kis légörvényt. Attól eléggé megugrik.

(Amikor azokról az utasokról kérdezték, akik elfelejtik kinyomtatni a beléptetőjüket:) Mi úgy gondoljuk, hogy 60 eurót kellene fizetniük, amiért ilyen ostobák.

Ha bárki úgy gondolja, hogy a Ryanair járatai valamiféle szent bástyák, ahol a gondolataiba temetkezhet az ember, az téved. Annyi bejelentést és kocsit kap az arcába közben az ember, amennyit csak bírunk. Ha valaki úgy tűnik, hogy alszik, azt felébresztjük, hogy eladjunk neki valamit.

(Amikor egy Ryanair-dolgozó beszállt az online Twitter-interjújába): Nyomás vissza dolgozni te naplopó, ki vagy rúgva.

Senki sem akar egy igazán dagadt balfasz mellett ülni. Őszintén szólva megdöbbentő volt látni azoknak az utasoknak a számát, akik nemcsak megadóztaták a kövér embereket, hanem meg is kínoznák őket.

(Amikor megnyitott egy sajtótájékoztatót, amin a Ryanair éves eredményét jelentették be:) Itt van velem Howard Millar és Michael Cawley is, a két helyettes vezérigazgató is. De jelenleg éppen szeretkeznek a férfivécében, annyira izgatottak a mai eredmények miatt.

(Amikor a menyasszonya 35 percet késett az esküvőjéről:) Aer Lingussal érkezik.

Európa legbefolyásosabb személye az utóbbi 20 vagy 30 évben Margaret Thatcher volt. Nélküle valami rohadt francia munkanélküli köztársaságban élnénk.

Ha a globális felmelegedés azt jelenti, hogy 1-2 fokkal nő a hőmérséklet, akkor Franciaországból sivatag lenne, ami azért annyira nem lenne rossz. A skótok meg szőlőt termesztenének meg bivalymozarellát készítenének.

Én vagyok Európa legalulfizetettebb és legalulértékeltebb főnöke. Nagyjából húszszor annyit keresek mint egy átlagos Ryanair-alkalmazott, de szerintem a szakadéknak nagyobbnak kellene lennie.

Nekem kellene megnyernem a Béke-Nobelt. Bono bekaphatja.

És így tovább.

Fotó: AP

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter