A rengeteg számítógépes effekt teszi tönkre a filmeket

Illustration for article titled A rengeteg számítógépes effekt teszi tönkre a filmeket

Minél több a CGI – adott esetben minden, ami a vásznon szerepel –, annál kevésbé tűnik valóságosnak a film, és egy érezhetően kamuszagú környezetbe nehezebben éli bele magát az ember.

Advertisement

A Story Brain ezt a jelenséget Weta-hatásnak nevezte el a Peter Jackson által alapított vizuális trükkökkel foglalkozó cég után. Részben igaza is van, a rengeteg, érezhetően hamis CGI gyakran kizökkenti az embert a filmből. Abban is van igazság, hogy a kevesebb effekt néha sokkal hatásosabb. De szerintem a régi Hulk – ezt a példát hozzák a videóban – pont ugyanolyan hihetetlen és gagyi megjelenésében, mint az új, hiába valóságos és nem számítógéppel megrajzolt az a környezet, amiben látható. Arról nem is beszélve, hogy a Hulkkal – legyen szó bármelyikről – az animáció színvonala a legkisebb probléma.

A videót kicsit több mint egy hét alatt nyolcszázezren látták, de sokan kritizálják, mivel a készítője borzasztóan leegyszerűsíti a kérdést, ráadásul a filmek színvonalát is az IMDB-pontszámok alapján méri, amiért bárki, aki picit is ért a filmekhez, hangosan kiröhögné az embert.

Advertisement

via Sploid

Share This Story

Get our newsletter