Pedig a Klubr√°di√≥ szerint cs√ľt√∂rt√∂k este sz√©lsŇĎs√©gesek belek√∂t√∂ttek a migr√°nsokba a Keletin√©l, ahol rendŇĎr√∂k is a helysz√≠nen voltak. Ma viszont biztos, hogy ugyanott t√ľntet√©s lesz.

A Klubr√°di√≥ √ļgy tudja, tegnap este rendŇĎri k√∂zbel√©p√©sre volt sz√ľks√©g, mikor t√∂bben is megjelentek a Baross t√©ren √©s belek√∂t√∂ttek a k√ľlf√∂ldiekbe. A rendŇĎrs√©g ezut√°n elvitte a helysz√≠nrŇĎl a szab√°lytalan hat√°r√°tl√©pŇĎket, akik k√∂z√ľl t√∂bbeket is befogad√≥ √°llom√°sokra k√ľldtek.

A H√≠r24 ma megk√©rdezte a BRFK-t, √°m a rendŇĎrs√©g nem erŇĎs√≠tette meg az √©rtes√ľl√©seket. A v√°lasz szerint √©jjel f√©l 1-kor ellenŇĎriztek a Keletin√©l 76 afg√°n, 2 sz√≠r √©s 21 pakiszt√°ni √°llampolg√°rt, pontosabban magyarorsz√°gi tart√≥zkod√°suk jogszerŇĪs√©g√©t. Az int√©ked√©s ut√°n 63 embert a Bev√°ndorl√°si √©s √Āllampolg√°rs√°gi Hivatal Budapest XI., Budafoki √ļton tal√°lhat√≥ objektum√°ba vitt√©k, mivel nem rendelkeznek magyarorsz√°gi regisztr√°ci√≥val, hat fŇĎt a debreceni befogad√≥ √°llom√°sra, 30 migr√°nst pedig Bicsk√©re. ‚ÄúAz int√©zked√©s sor√°n 1 fŇĎ sz√≠r √°llampolg√°rral szemben biztons√°gi int√©zked√©st alkalmaztak √∂nk√°ros√≠t√≥ magatart√°s miatt‚ÄĚ ‚Äď √≠rt√°k v√°laszukban.

Ma est√©re a Hatvann√©gy V√°rmegye Mozgalom V√©dj√ľk meg magunkat, Magyarorsz√°g nem menek√ľltt√°bor c√≠mmel hirdetett t√ľntet√©st a p√°lyaudvarhoz, amire ellent√ľntet√©st is bejelentett a T√°rsadalmi Eml√©kezet, Elfogad√°s √©s Aktivit√°s Facebook-csoport.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán