This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A rendőrség nem tud róla, hogy tegnap menekültekre támadtak volna

Illustration for article titled A rendőrség nem tud róla, hogy tegnap menekültekre támadtak volna

Pedig a Klubrádió szerint csütörtök este szélsőségesek belekötöttek a migránsokba a Keletinél, ahol rendőrök is a helyszínen voltak. Ma viszont biztos, hogy ugyanott tüntetés lesz.

Advertisement

A Klubrádió úgy tudja, tegnap este rendőri közbelépésre volt szükség, mikor többen is megjelentek a Baross téren és belekötöttek a külföldiekbe. A rendőrség ezután elvitte a helyszínről a szabálytalan határátlépőket, akik közül többeket is befogadó állomásokra küldtek.

A Hír24 ma megkérdezte a BRFK-t, ám a rendőrség nem erősítette meg az értesüléseket. A válasz szerint éjjel fél 1-kor ellenőriztek a Keletinél 76 afgán, 2 szír és 21 pakisztáni állampolgárt, pontosabban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Az intékedés után 63 embert a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Budapest XI., Budafoki úton található objektumába vitték, mivel nem rendelkeznek magyarországi regisztrációval, hat főt a debreceni befogadó állomásra, 30 migránst pedig Bicskére. “Az intézkedés során 1 fő szír állampolgárral szemben biztonsági intézkedést alkalmaztak önkárosító magatartás miatt” – írták válaszukban.

Advertisement

Ma estére a Hatvannégy Vármegye Mozgalom Védjük meg magunkat, Magyarország nem menekülttábor címmel hirdetett tüntetést a pályaudvarhoz, amire ellentüntetést is bejelentett a Társadalmi Emlékezet, Elfogadás és Aktivitás Facebook-csoport.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Share This Story

Get our newsletter