This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

A rendőrség nem titkolta, hogy nem bevándorló erőszakolt

Illustration for article titled A rendőrség nem titkolta, hogy nem bevándorló erőszakolt

Közleményben szögezte le a rendőrség, hogy sosem állították, hogy a szegedi Intercityn bevándorló erőszakoskodott volna. Pont ellenkezőleg.

Advertisement

Berágott - joggal - a rendőrség a Népszabadság egyik cikkén, amit a Cink mai bejegyzésébe is belinkeltem.

Advertisement

A rendőrök azon háborodtak fel, hogy a Népszabadság a cikknek a “Hagyta a rendőrség, hogy bevándorlónak nézzék az erőszaktevőt” címet dta. A közleményük szerint az sem igaz, hogy a vonaton megerőszakolt lánynak a rendőrök azt mondták volna, bevándorló tette. Mint ahogy az sem, hogy napok óta titkolnák a közvélemény előtt, hogy a gyanúsított igazából szerb, és nem is Magyarországon lakik. A Népszabadság-cikk címe ugyanis erre utalt.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Bács-Kiskun megyei rendőrség július 13-án közleményt adott ki, amiben világosan fogalmaznak, amikor azt írják, hogy

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy szerb állampolgár ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves férfi - aki olaszországi otthonából úton volt Szerbia irányába

Advertisement

Vagyis feketén-fehéren leírták, hogy a férfi nem bevándorló, hanem egy Olaszországban lakó szerb, aki onnan Szerbia felé tartott.

A volt Hír Tv-s Kisberk Szabolcs által a Jobbik nettévéjére forgatott interjú viszont máig a hazug, manipulatív, hangulatkeltő címmel fut.

Advertisement

A rendőrök azt is határozottan cáfolják, hogy az eljárás közben ők mondták volna a lánynak, hogy bevándorló volt a tettes. De akkor miért nem léptek fel ellene, miközben ezt mondta a videón. Hát azért, derül ki a közleményből, mert szerintük nem azt mondta.

A felvételen a következő hallható erről az áldozat szájából:

“...ennyit én is tudtam. Meg azt, hogy bevándorló. Hogy ezt mondták. Hogy elég sok mostanában a bevándorló. Ezt mondták a rendőrök. “

Advertisement

Ezeket a roncsolt, szakadozottan előtörő mondatokat elsőre és másodikra is úgy értettem én is, hogy a lány szerint a rendőrök mondták, hogy a pasi bevándorló volt. A rendőrség a közleményükből kikövetkeztethetően másképp értelmezte:

A riportban megszólaló nő nyilatkozata szerint a rendőrök arról adtak tájékoztatást, hogy mostanában sok a bevándorló, azonban azt nem állította a sértett, hogy a rendőrök olyat mondtak volna neki, hogy illegális bevándorló volt a gyanúsított. Arról pedig említést sem tesz, hogy a rendőrök „sok ilyen esetről” tájékoztatták volna. Erre tekintettel a rendőrség a sértettnek a riportban elhangzott kijelentése miatt nem tartja indokoltnak jogi lépések megtételét.

Share This Story

Get our newsletter