K√∂zlem√©nyben sz√∂gezte le a rendŇĎrs√©g, hogy sosem √°ll√≠tott√°k, hogy a szegedi Intercityn bev√°ndorl√≥ erŇĎszakoskodott volna. Pont ellenkezŇĎleg.

Ber√°gott - joggal - a rendŇĎrs√©g a N√©pszabads√°g egyik cikk√©n, amit a Cink mai bejegyz√©s√©be is belinkeltem.

A rendŇĎr√∂k azon h√°borodtak fel, hogy a N√©pszabads√°g a cikknek a ‚ÄúHagyta a rendŇĎrs√©g, hogy bev√°ndorl√≥nak n√©zz√©k az erŇĎszaktevŇĎt‚ÄĚ c√≠met dta. A k√∂zlem√©ny√ľk szerint az sem igaz, hogy a vonaton megerŇĎszakolt l√°nynak a rendŇĎr√∂k azt mondt√°k volna, bev√°ndorl√≥ tette. Mint ahogy az sem, hogy napok √≥ta titkoln√°k a k√∂zv√©lem√©ny elŇĎtt, hogy a gyan√ļs√≠tott igaz√°b√≥l szerb, √©s nem is Magyarorsz√°gon lakik. A N√©pszabads√°g-cikk c√≠me ugyanis erre utalt.

A val√≥s√°g ezzel szemben az, hogy a B√°cs-Kiskun megyei rendŇĎrs√©g j√ļlius 13-√°n k√∂zlem√©nyt adott ki, amiben vil√°gosan fogalmaznak, amikor azt √≠rj√°k, hogy

A Kecskem√©ti RendŇĎrkapit√°nys√°g Vizsg√°lati Oszt√°lya nyomoz√°st rendelt el szexu√°lis k√©nyszer√≠t√©s bŇĪntett elk√∂vet√©s√©nek megalapozott gyan√ļja miatt egy szerb √°llampolg√°r ellen.

A jelenleg rendelkez√©sre √°ll√≥ adatok szerint a 35 √©ves f√©rfi - aki olaszorsz√°gi otthon√°b√≥l √ļton volt Szerbia ir√°ny√°ba

Advertisement

Vagyis feketén-fehéren leírták, hogy a férfi nem bevándorló, hanem egy Olaszországban lakó szerb, aki onnan Szerbia felé tartott.

A volt H√≠r Tv-s Kisberk Szabolcs √°ltal a Jobbik nett√©v√©j√©re forgatott interj√ļ viszont m√°ig a hazug, manipulat√≠v, hangulatkeltŇĎ c√≠mmel fut.

A rendŇĎr√∂k azt is hat√°rozottan c√°folj√°k, hogy az elj√°r√°s k√∂zben ŇĎk mondt√°k volna a l√°nynak, hogy bev√°ndorl√≥ volt a tettes. De akkor mi√©rt nem l√©ptek fel ellene, mik√∂zben ezt mondta a vide√≥n. H√°t az√©rt, der√ľl ki a k√∂zlem√©nybŇĎl, mert szerint√ľk nem azt mondta.

Advertisement

A felv√©telen a k√∂vetkezŇĎ hallhat√≥ errŇĎl az √°ldozat sz√°j√°b√≥l:

‚Äú...ennyit √©n is tudtam. Meg azt, hogy bev√°ndorl√≥. Hogy ezt mondt√°k. Hogy el√©g sok mostan√°ban a bev√°ndorl√≥. Ezt mondt√°k a rendŇĎr√∂k. ‚Äú

Ezeket a roncsolt, szakadozottan elŇĎt√∂rŇĎ mondatokat elsŇĎre √©s m√°sodikra is √ļgy √©rtettem √©n is, hogy a l√°ny szerint a rendŇĎr√∂k mondt√°k, hogy a pasi bev√°ndorl√≥ volt. A rendŇĎrs√©g a k√∂zlem√©ny√ľkbŇĎl kik√∂vetkeztethetŇĎen m√°sk√©pp √©rtelmezte:

A riportban megsz√≥lal√≥ nŇĎ nyilatkozata szerint a rendŇĎr√∂k arr√≥l adtak t√°j√©koztat√°st, hogy mostan√°ban sok a bev√°ndorl√≥, azonban azt nem √°ll√≠totta a s√©rtett, hogy a rendŇĎr√∂k olyat mondtak volna neki, hogy illeg√°lis bev√°ndorl√≥ volt a gyan√ļs√≠tott. Arr√≥l pedig eml√≠t√©st sem tesz, hogy a rendŇĎr√∂k ‚Äěsok ilyen esetrŇĎl‚ÄĚ t√°j√©koztatt√°k volna. Erre tekintettel a rendŇĎrs√©g a s√©rtettnek a riportban elhangzott kijelent√©se miatt nem tartja indokoltnak jogi l√©p√©sek megt√©tel√©t.