A tegnap elterjedt videó főszereplője és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság is jelentkezett. A srác szerint nem hagyták lyukasztani, a rendészek szerint meg nem volt hajlandó átadni a lyukasztott jegyét az ellenőröknek, a földre meg úgy került, hogy megcsúszott a jégen.

Bemásolom a FÖRI teljes közleményét, amit a Velveten találtam:

A Rendészeti Igazgatóság két közterület-felügyelője, három BKK jegyellenőr munkáját támogatva, a 7-es buszon szolgálatot teljesített. A Rudas Gyógyfürdő megállóban, a 2-es ajtónál két utas felszállt, akik közül az egyik felmutatta a bérletét. A másik nagyjából 20 másodperc elteltével kezdett el a zsebében kotorászni, majd menetjegyet vett elő, az ellenőrrel nem állt szóba, odarohant az első ajtónál lévő mechanikus jegykezelő készülékhez. Az ellenőr felszólítására nem adta át a jegyet, aki ezután a közterület-felügyelőketintézkedésre kérte fel. Ők az utast személyazonosságának igazolására szólították fel, amit megtagadott és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel ócsárolta a közterület-felügyelőket. A busz megérkezett a Ferenciek terére, ahol az utas megpróbált elszökni az intézkedés elől. A közterület-felügyelők a helyszín elhagyásának megakadályozása és az ellenszegülés megtörése érdekében testi kényszert alkalmaztak. Az utas egyik illetve másik karját is megfogták, miközben a helyszínen tartózkodó másik közterület-felügyelő páros egyik tagja szintén a visszatartásban segített, míg a másik a helyszínen ugyancsak jelenlévő rendőröket értesítette. Az utas a dulakodás közben a havas járdán megcsúszott, az ellenszegülést nem adta fel, így került a földre, ahol a közterület-felügyelők felé erőteljes rúgásokat is ejtett. (A járókelők közül többen a telefonjukkal felvették az eseményeket.) A megérkező rendőrök az illetőt igazoltatták, a BKK jegyellenőrök pedig megtették a szükséges adminisztratív intézkedéseket a büntetés kiszabása és a pótdíjazás érdekében. Az esemény során személyi sérülés nem történt.

Advertisement

Ezzel szemben a videó főszereplője, Dávid, megkereste tegnap a 444-et és elmondta az egész sztorit, és ezzel az egész olyan, mintha a Vihar kapujában című Kuroszava-filmet néznénk, mert ugyanaz a sztori már a második szemszögből, kéne még egy harmadik, meg még jól jönne egy halott szamuráj szelleme is, és akkor megismerhetnénk a teljes történetet.

A teljes történethez hozzátartozik az is, hogy amikor felszálltam a buszra a Rudas fürdőnél egyből odajött hozzám az ellenőr, hogy jegyeket bérleteket, én meg amúgy is épp a tárcámért nyúltam, hogy lyukasszak, de azt már nem engedte, hogy lekezeljem a jegyem.

Erre mondom neki, hogy én nagyon szeretnék fizetni az utazásért, de ha nem engedi, akkor sajnos nem fogok tudni. Erre az egyik ellenőr megszólal, hogy “innentől a tiétek”. Mint kiderült, ez a közterületeseknek szólt.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter