A Prezi-betörés még érthetőbben

Fingod nincs, mi történt a Prezivel, csak hallottad, hogy valaki „feltörte” a forráskódjukat és ezért cserébe egy bögrével akarták kiszúrni a szemét? Megmagyarázzuk emberi nyelven!

A 444.hu futtatta tegnap azt a Tumblr-t is megjárt sztorit, hogy a Prezi magyaros cégként viselkedett, amikor lényegében lepattintott egy felhasználót, aki egy durva biztonsági hibára hívta fel a figyelmüket. De szegény mégsem kapta meg az ilyen esetekre felajánlott díjat. Aztán, még az este a Prezi bocsánatot is kért és mégis fizetett. De mi volt ez az egész?

Eszpee az alanti Cink-posztban tök egyszerűen elmagyaráza! Ezt a vörös farkot azért írtam ide elé, hogy még azok is képbe kerüljenek, akiknek a "forráskód" szó annyira idegen, mint nekem.

​A Prezi-betörés érthetően

Egy autókereskedő szeretné tudni, mennyire biztonságos amit árul. Kiírja mindenkinek, hogy a bolt előtt parkoló kocsikból aki fel tud nyitni egyet, az kap egy ötszázast. Jövök én, körbejárom az autókat, és egyszer csak találok egy kulcscsomót a földön. Egyikbe se passzol, de mit ad isten, magát a bolt épületét, sőt, benne a széfet is elsőre nyitja. Szólok, hogy heló, itt volt kint a kulcsod, ez azért elég durva, nem? Erre a kereskedő megköszöni, de egyrészt a kiírás az autókra vonatkozott, másrészt azzal, hogy be is jöttem, már eleve megsértettem a szabályokat. De választhatok egy céglogós pólót vagy bögrét. Kicsit ideges leszek, elmesélem a haveroknak a sztorit, mindenki erről beszél. A kereskedő észbe kap, szól, hogy oké, ez tényleg durva volt, jár az ötszázas, elnézést kér, és mindenki boldog.