​A porrongy Coelhója megalkotta a takarítás filozófiai alapvetését

Kerék-Bárczy Szabolcs, a politikai paletta különböző szélei között igen otthonosan mozgó koalíciós demokrata régi kedvencünk, de az utóbbi időben kevesebbet foglalkoztunk vele, hiszen nem sikerült szegénynek parlamenti mandátumot szereznie.

Pedig, mint talán emlékeztek rá néhányan, ő készítette az egész választási kampány legjobb filmjét. Mindhiába.

Advertisement

Ettől azonban még nem tűnt el a politikai balfenéken. Egyfelől rendszeresen publikál hazai és nemzetközi közéleti kérdésekről magyar napilapokban és folyóiratokban, és szerepel szakértőként az elektronikus médiában, másfelől filozófusként is tevékenykedik a Facebook nevet viselő internetes közösségi oldalon.

Tegnapi bejegyzésére ma hívta fel a figyelmemet Szűcs Donát kolléga:

Van valami végtelenül megnyugtató a takarításban: konkrét eredménye van a munkának. És mennyivel jobb tisztaságban élni, mint koszban! A takarítás olyan, mint az életben minden: egy nagy kásahegy, amit soha nem lehet elhordani, de ott a remény, hogy talán, mégis. Mélyen filozófikus elfoglaltság. Azon sok millió honfitársamnak, akik hozzánk hasonlóan nem tudnak idén nyaralni menni, ajánlom, hogy takarítsanak sokat, és megnyugszik a lelkük.

Advertisement

Az alkalmat megragadva megjegyzem: mindig is gyűlöltem takarítani, ezzel szemben szívesen mosogatok. Mosogattam. Amióta ugyanis van mosogatógépünk, ezt a lehetőséget elvette tőlem az élet.

Jobban kéne pedig vigyáznom a lelkemre.

Share This Story