Az Együtt-PM javaslatot tett az ellenzéki összefogás kiterjesztésére. Bajnai Gordon reggel az ATV stúdiójában nyilvánvalóvá tette: ez azt jelenti, hogy akár közös listát is hajlandóak állítani az MSZP-vel, és hogy megkezdik a tárgyalásokat Gyurcsány Ferenccel.

A Darwin-díj egy olyan „kitüntetés", amelyet azoknak az elhunyt embereknek ítélhetnek meg, akik valami különösen buta, ügyetlen módszerrel próbáltak egy számukra érdekes célt elérni, és ez az életükbe került. A nevét onnan kapta, hogy ezek az emberek Charles Darwin a természetes kiválasztódásról szóló híres elmélete értelmében „szívességet tesznek" az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább ostobaságukat utódaikra.

Így kezdődik a Darwin-díjról szóló Wikipedia szócikk. Ha ennek van közéleti verziója, akkor nem is lehet kérdés: Jávor Benedek és Karácsony Gergő akkorát kap, hogy Mesterházy adja a másikat. Nagyot mentek ezek a fiúk 2013-ban. Először sokan csak gyanakodva néztek, mikor a széplelkű globalizációkritikus zöldek kiváltak az LMP-ből, hogy csatlakozzanak a kapitalista-technokrata Bajnaihoz. Miután megszületett a megállapodás az Együtt és az MSZP között, többen az kezükbe temették az arcukat, vissza-visszaolvasva Jávor Bence pár hónappal korábbi nyilatkozatait.

Most Karácsonyék valószínűleg Bajnai és Mesterházy oldalán mennek tárgyalni Gyurcsánnyal az esetleges közös lista feltételeiről. Szerintetek is kiegyeznek egy döntetlenben?

KDNP 1997, FKGP 2002, SZDSZ 2008, PM 2013

(Kép: Mandiner)