​A pestisracok.hu, a kormány fizetett újságírói támogatják a reklámadót

A hősök mellett most előkerültek a magyar sajtó dögevői. A minisztériumi megbízásokból álló pesti srácok posztban támogatják a büntetőadót. Ez az igazi punk, nem a Sex Pistols.

Miközben a magyar sajtónak nemhogy a normális része, de még a Magyar Nemzet is kiborult a reklám-büntetőadó ötletén, amiről még a Mandiner is gunyoros posztot írt, egyvalaki tökös és következetes maradt. A Gerilla Press nevű cégén keresztül állami milliókat felnyaló Huth Gergely a Pesti Srácok nevű oldalán az adót lelkesen támogató posztot jelentetett meg. Érdemes elolvasni előbb Huth írását a "gagyiadóról", a "a média szennycsatornáinak progresszív megadóztatásáról", aztán a 444 cikkét a másokat legagyizó Huth munkásságáról.

Advertisement

Ám a lényeg nem ez. Hanem az, hogy a megtisztított profilú gagyiadó teljes egészét a minőségi újságírás támogatására kellene visszaforgatni! Tudjuk, hogy elsőre naiv elképzelésnek hat egy, a minőségi újságírást – a Nemzeti Kulturális Alap módjára – a politikától kevéssé függve, az értékek és olvasói-nézői tömegek arányára tekintettel igazságosan osztogató szervezet felállítása, de a mai médiakáoszban még egy tökéletlenül működő szubvenció is nagy segítség lenne az etikus újságírás maradványainak megőrzésében.

Igen, ezeket egy volt Magyar Hírlap-főszerkesztőhelyettes írja, aki minisztériumokból neki odacsorgatott milliókból él. Sose volt ilyen szórakoztató a magyar sajtó!

Share This Story