√ćrtam tegnap egy posztot arr√≥l, hogy a k√∂zhiedelemmel ellent√©tben a boltosok nem k√∂telesek elfogadni a h√ļszezreseket, sŇĎt a rengeteg sok apr√≥t sem. Kiss Levente kommentben reag√°lt, de olyan lend√ľlettel √©s sz√≠nvonalasan, hogy elk√©rtem a gondolatmenetet √∂n√°ll√≥ posztnak.

A bolti p√©nzt√°rosok v√©delm√©ben sz√ľletett kisessz√©t az ihlette, hogy elmes√©ltem egy sztorit, amelynek fŇĎszereplŇĎje a tipikus nincs kisebb? k√©rd√©sre √∂sszehajtogatta a h√ļszezres√©t, √©s jelezte, hogy az √≠gy m√°r sokkal kisebb, √©n meg mint mell√©kszereplŇĎ r√∂hincs√©ltem ezen.

Olvas√≥nk-kommentelŇĎnk √ļgy tal√°lta, nem sz√©p dolog nevetni, amikor megal√°znak valakit, m√©g ha bolti p√©nzt√°ros is az illetŇĎ. Kaptam tŇĎle a fejemre j√≥l ‚Äď ments√©gemre csak annyit tudtam felhozni, hogy az emberek mindenkirŇĎl h√ľly√©n gondolkodnak, akikkel rendszeresen tal√°lkoznak, ak√°r szem√©lyesen, ak√°r nem: a BKV-ellenŇĎr√∂krŇĎl, a rendŇĎr√∂krŇĎl, a politikusokr√≥l, a futballist√°kr√≥l, az √ļjs√°g√≠r√≥kr√≥l stb. ‚Äď, viszont felt√©tlen sz√©les k√∂r el√© akartam tenni a sz√∂veget.

√ćme:

K√°r, hogy az emberek √ļgy gondolnak a bolti p√©nzt√°rosokra, hogy rosszindulat√ļ, sunyi rohad√©kok, akik eg√©sz nap arra v√°rnak, hogy szem√©tkedhessenek, √≠gy azt√°n jogos, ha megal√°zzuk ŇĎket, vagy r√∂h√∂g√ľnk azon, ha az elŇĎtt√ľnk √°ll√≥ megal√°zza.

K√°r, hogy nem vessz√ľk ŇĎket embersz√°mba, term√©szetesnek tartjuk, hogy hossz√ļ √≥r√°kon √°t g√ľriznek a kassz√°n√°l, √°tpakolj√°k azt a sok szart, amit v√°s√°rolunk, p√©nzzel b√°nnak stb., ŇĎk azok a szem√©lyis√©g n√©lk√ľli emberek, akiket b√°rhol, b√°rmikor, b√°rmilyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt megal√°zhatunk.

Ha legk√∂zelebb valaki megal√°zza a bolti p√©nzt√°rost elŇĎtted, r√∂h√∂g√©s k√∂zben gondolj arra, hogy ez a szerencs√©tlen √°ruh√°zi dolgoz√≥ nem akkor megy ki hugyozni, amikor akar ‚Äď ellent√©tben veled. Nem vakarhatja meg a segg√©t, a t√∂k√©t, nem t√ļrhat az orr√°ba munka k√∂zben ‚Äď ellent√©tben veled. T√∂bb sz√°z idi√≥t√°n√°l idi√≥t√°bb, frusztr√°lt baromra kell mosolyognia ‚Äď ellent√©tben veled. Minden mozdulat√°t kamera r√∂gz√≠ti minden egyes munk√°ban t√∂lt√∂tt percben ‚Äď ellent√©tben veled. 120 ezer brutt√≥t keres havonta ‚Äď ellent√©tben veled. √Čs v√©g√ľl: ŇĎ sz√≠vesen cser√©lne veled √°ll√°st, fizet√©st, √©letet ‚Äď ...

Röhögni azon, hogy valaki megalázza a bolti pénztárost olyan, mintha tapsolnál egy hajléktalan megrugdosásán.