√ćgy nyilatkozott az √Ātl√°tsz√≥ Erd√©lynek a sz√©kelyudvarhelyi N√°g√≥ Zsuzsa, aki tiltakoz√°sk√©pp visszaadja egy √©ve megszerzett magyar √°llapolg√°rs√°g√°t, ennyire nem √©rt egyet azzal, ahogy a magyar korm√°ny a bev√°ndorl√≥k√©rd√©st kezeli.

A tervek szerint ma délután háromkor intézi ezt el a londoni magyar konzulátuson.

A t√∂r√∂korsz√°gi menek√ľltt√°borokban is √∂nk√©nteskedŇĎ l√°nynak az a v√©lem√©nye, hogy egy korm√°nynak az √°llampolg√°rait kell k√©pviselnie, az ŇĎ n√©zeteit viszont egy√°ltal√°n nem k√©pviseli ez a politika ‚Äď gyŇĪl√∂letkelt√©s, a bev√°ndorl√≥k be nem fogad√°sa, stb., az orsz√°g vezet√©se fel sem vetett m√°s megold√°sokat, √ļgyhogy az ŇĎ nev√©ben csak ne √©p√≠tsen senki ker√≠t√©st. Ezt pedig az √°llampolg√°rs√°ga visszaad√°s√°val tudja el√©rni. A magyar √ļtlev√©l megk√∂nny√≠tette ugyan a dolg√°t, de a magyars√°g√°t nem befoly√°solja.

A r√©szleteket √©s azt, hogy ŇĎ hogyan k√©pzeli el a helyzet kezel√©s√©t, elolvashatj√°tok oda√°t ‚Äďkulcsszavakban: t√°borok √©p√≠t√©se, bizonyos sz√°m√ļ menek√ľlt befogad√°sa, √∂nell√°t√≥ √©letm√≥d, √∂nk√©ntes munka a bev√°ndorl√≥knak, sz√ľks√©ges, de kihal√≥f√©lben l√©vŇĎ mesters√©gek oktat√°sa.

Advertisement

A gesztus ‚Äď ahogy a cikk v√©g√©n N√°g√≥ Zsuzsa is megjegyzi ‚Äď val√≥sz√≠nŇĪleg semmin nem v√°ltoztat majd, a ker√≠t√©s pedig meg√©p√ľl, mert megmondt√°k, hogy meg kell √©p√ľlnie. Aki megpr√≥b√°lja megakad√°lyozni, az meg fizethet, mint a katonatiszt.