Illustration for article titled A pengés vaskerítés nem megoldás, csak egy gyáva, fasiszta lépés

Így nyilatkozott az Átlátszó Erdélynek a székelyudvarhelyi Nágó Zsuzsa, aki tiltakozásképp visszaadja egy éve megszerzett magyar állapolgárságát, ennyire nem ért egyet azzal, ahogy a magyar kormány a bevándorlókérdést kezeli.

Advertisement

A tervek szerint ma délután háromkor intézi ezt el a londoni magyar konzulátuson.

A törökországi menekülttáborokban is önkénteskedő lánynak az a véleménye, hogy egy kormánynak az állampolgárait kell képviselnie, az ő nézeteit viszont egyáltalán nem képviseli ez a politika – gyűlöletkeltés, a bevándorlók be nem fogadása, stb., az ország vezetése fel sem vetett más megoldásokat, úgyhogy az ő nevében csak ne építsen senki kerítést. Ezt pedig az állampolgársága visszaadásával tudja elérni. A magyar útlevél megkönnyítette ugyan a dolgát, de a magyarságát nem befolyásolja.

Advertisement

A részleteket és azt, hogy ő hogyan képzeli el a helyzet kezelését, elolvashatjátok odaát –kulcsszavakban: táborok építése, bizonyos számú menekült befogadása, önellátó életmód, önkéntes munka a bevándorlóknak, szükséges, de kihalófélben lévő mesterségek oktatása.

A gesztus – ahogy a cikk végén Nágó Zsuzsa is megjegyzi – valószínűleg semmin nem változtat majd, a kerítés pedig megépül, mert megmondták, hogy meg kell épülnie. Aki megpróbálja megakadályozni, az meg fizethet, mint a katonatiszt.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter