Most hogy visszat√©rtem a ny√°ri szabads√°gr√≥l, mi m√°s lehetne az elsŇĎ dolgom, mint besz√°molni az erk√©ly√ľnk√∂n uralkod√≥ paradicsomi √°llapotokr√≥l! √Ėt√∂dik, befejezŇĎ r√©sz√©hez √©r a konyhai mosogat√≥b√≥l mentett pal√°nta t√∂rt√©nete.

Az elŇĎzŇĎ r√©szek tartalm√°b√≥l: janu√°rban egy apr√≥ kis magonc jelent meg a mosogat√≥ t√ļlfoly√≥j√°ban, amirŇĎl akkor m√©g azt gondoltam (rosszul), hogy tal√°n citrommag hajtott ki a nedves k√∂zegben:

T√∂bbetek javaslat√°ra kiemeltem a n√∂v√©nyk√©t, √©s mivel megmaradt, sŇĎt erŇĎs√∂dni kezdett, m√°rciusban f√∂ldbe √ľltettem √°t:

A tavaszt t√∂retlen n√∂veked√©ssel t√∂lt√∂tte az egyre ink√°bb paradicsomnak l√°tsz√≥ √©lŇĎl√©ny, hovatov√°bb m√°jusban vir√°gokkal √∂rvendeztetett meg:

Advertisement

HŇĎhull√°m ide, k√°nikula oda, j√ļliusban m√°r teljesen nyilv√°nval√≥v√° v√°lt, hogy a majd k√©tm√©teresre ny√ļlt n√∂v√©ny termŇĎre fordult.

Az elm√ļlt n√©gy h√©tben szerencs√©re semmi nem g√∂rd√≠tett akad√°lyt az √©r√©si folyamatok el√©, nagyban k√∂sz√∂nhetŇĎen azoknak a pesztr√°knak, akik nyaral√°sunk alatt gondj√°t viselt√©k paradicsomunknak. (Bea, Evelin: ez√ļton is ezer k√∂sz√∂net √©s h√°la!!!)

Advertisement

A legut√≥bbi poszt √≥ta teh√°t megt√∂rt√©nt az elsŇĎ sz√ľret, √©s m√©g j√≥ ideig √©lvezhetj√ľk a h√°l√°s n√∂v√©ny term√©seit, mivel folyamatosan √©rnek rajta a paradicsomok (k√°b√© egy tucat kisebb-nagyobb z√∂ld vagy m√°r pirosod√≥ bogy√≥), √©s √ļjabb vir√°gokat is hoz, ŇĎszi gy√ľm√∂lcs√∂k √≠g√©ret√©vel.

√ćme az elsŇĎ, √ľnnepi sz√ľret:

Advertisement

További termések növekednek, színesednek, így valahogy:

Az elsŇĎ n√©gy sz√©ps√©g felsorakozott a vacsor√°hoz:

Advertisement

Egészséges, vonzó, illatos beltartalom:

Nem bonyol√≠tottam t√ļl ‚Äď keny√©r, olivaolaj, scamorza, bazsalikom:

Advertisement

Isteni volt!