EZ IGEN! Olvas√≥nk bek√∂lt√∂z√∂tt egy olyan r√≥zsadombi h√°zba, ahol rajta k√≠v√ľl csak komcsi zombinyugd√≠jasok laknak. Egy √©ve figyeli ŇĎket, √©s most meg√≠rta az eredm√©nyeket. H√°t nem fogta vissza mag√°t! "A nyugd√≠jas egyszerre rasszista, homof√≥b, antiszemita, hungarof√≥b √©s m√©g a sz√©lsŇĎjobboldali is igaz√°b√≥l jav√≠thatatlan kommunista."

Lajos vagy B√©la a jelek szerint egy nyugd√≠jasok k√∂z√∂tt t√∂lt√∂tt √©v alatt nem lett a Fill√©r Utca K√∂rny√©k√©nek Schmuck Andorja. K√ľl√∂n vicces, hogy eszerint eg√©szen k√∂zel lakunk egym√°shoz. De nem h√ļzom az idŇĎt, √≠me a vizsg√°lati jelent√©s:

Lajos vagyok. Vagy B√©la. Vagy Lajos. A legut√≥bbi cikkel kapcsolatban, ahol m√°sodik ker√ľleti, k√°der dŇĪlŇĎben szocializ√°l√≥dott zombikr√≥l volt sz√≥, eszembe jutott, hogy √©n is meg√≠rn√°m saj√°t tapasztalataimat - az ott lak√≥ NYUGGEREKRŇźL. √Čn egy Fill√©rrel p√°rhuzamos kis utc√°ban lakom kis csal√°dommal, ahol egy 1972-ben √©p√ľlt olyan szocre√°l kis lak√°sra volt csak p√©nz√ľnk, amit kifejezetten akkori p√°rtfunkciknak, haveroknak √©p√≠tettek. Nem a komcsi nagykuty√°k laknak benne, ha mai p√°rhuzammal akarn√©k √©lni, az akkori trafikmutyi-gyŇĎztesekrŇĎl van sz√≥. Ahogy a trafikosok 30 √©v m√ļlva, √ļgy 30 √©vvel a gyal√°zatos seggnyal√°suk ut√°n ezek is azt hiszik magukr√≥l, hogy m√©g mindig valakik. M√°r ha voltak egy√°ltal√°n. Az eredeti lak√≥khoz, a h√°z √©p√ľl√©se, 1972 √≥ta mi k√∂lt√∂zt√ľnk elŇĎsz√∂r √©s aff√©le gy√ľttmentk√©nt csod√°latos z√°rv√°nyt tal√°ltunk. 12 lak√°sb√≥l 9 (!)-ben laknak nyugd√≠jasok (1 √ľres) √©s az eltelt egy √©vben alkalmam volt megfigyelni ŇĎket; hogy esznek, milyen k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt laknak, hogy viselkednek a csal√°djukkal √©s hogy szaporodnak ivartalanul. Ezek alapj√°n szigor√ļan tudom√°nyos megk√∂zel√≠t√©ssel az al√°bbiakra jutottam:

A nyugdíjas szaglászik, turkál, vájkál és kutat.

A nyugd√≠jas megj√°tssza mag√°t, csal√°dszeretŇĎnek l√°tszik, de unok√°it tehernek tartja.

A nyugdíjas lusta, sokat unatkozik, ezért mások szekálását nagyon élvezi.

A nyugd√≠jas f√©lmŇĪvelt, ostoba, nem j√°r sz√≠nh√°zba √©s nem olvas sz√©pirodalmat.

A nyugdíjasnak nincs humorérzéke.

A nyugdíjas, az aktuális miniszterelnököt kivéve, nem tisztel se Istent, se embert.

A nyugd√≠jas nem tud sz√°molni, nem besz√©l nyelveket √©s fogalma sincs a vil√°g t√∂rt√©n√©seirŇĎl.

A nyugd√≠jas kicsinyes, √∂nzŇĎ √©s befoly√°solhat√≥.

A nyugdíjas visszaél számbeli fölényével és zsarolja a társadalmat.

A nyugd√≠jasnak csak r√∂vidt√°v√ļ tervei vannak, nem √©rdekli az orsz√°g j√∂vŇĎje.

A nyugd√≠jas doh√°nyzik vagy iszik √©s eg√©szs√©gtelen√ľl t√°pl√°lkozik, ennek √°r√°t pedig a fiatalabbakkal fizetteti meg.

A nyugdíjas nem dolgozik, viszont eszik.

A nyugd√≠jas ig√©nytelen lak√°sban lakik szocre√°l b√ļtorok k√∂z√∂tt.

A nyugdíjas nem ad borravalót, mivel nem is megy étterembe.

A nyugd√≠jas nem f√ľrdik √©s saj√°tos szaga van.

A nyugdíjas egészségtelen ételeket készít rosszul.

A nyugdíjas piacellenes és nem dolgozott soha Londonban.

A nyugd√≠jas √ļjra √©s √ļjra megv√°lasztja azokat a korm√°nyokat, akik gazdas√°gi csŇĎdt√∂megg√© teszik ezt a jobb sorsra √©rdemes orsz√°got.

A nyugd√≠jas egyszerre rasszista, homof√≥b, antiszemita, hungarof√≥b √©s m√©g a sz√©lsŇĎjobboldali is igaz√°b√≥l jav√≠thatatlan kommunista.

A nyugd√≠jasnak kellemetlen hangja √©s sz√°jszaga van √©s nagy √©rzelmi indulatok eset√©n elŇĎszeretettel ord√≠tozik.

A fentiek term√©szetesen nem √°ltal√°nos√≠tanak, nem a nyugd√≠jasok heterog√©n √©s sok esetben szerethetŇĎ nagy t√∂meg√©nek minden egyes tagj√°ra illenek, a meg√°llap√≠t√°sok kiz√°r√≥lag a magyar nyugd√≠jasokra vonatkoznak.

Közöld le, határolódj el!

ElŇĎre is h√°l√°san k√∂sz√∂n√∂m:

Lajos. Vagy Béla. Vagy Lajos.